Zuid-Europa : terug van nooit weggeweest

4Disa Travel Condetta Caractère Zuid-Europa Europa
 
“Wij willen graag op vakantie naar een veilige bestemming waar de zon schijnt, in een klein charmehotel,
waar we lekker kunnen eten en iets ‘lokaals’ kunnen beleven.
En liefst niet te ver.
Wat kun je ons aanraden ?”.
 

Heel wat van onze klanten stellen ons deze vraag. Door de terreurdreiging worden automatisch enkele mogelijke bestemmingen geschrapt en komen we bijgevolg gemakkelijker in Zuid-Europa terecht. Terug van nooit weg geweest. We hadden hierover een gesprek met Carmen Van den Bossche, zaakvoerster van Caractère, de Belgische reisorganisator die zich van bij het begin gespecialiseerd heeft in de Zuid-Europese regio en hun reizen exclusief via reiskantoren aanbiedt.

“Caractère heeft inderdaad van bij het begin ingezet op Zuid-Europa omdat het een topbestemming is en blijft voor de Belg. En wij blijven trouw aan deze keuze. Onze klanten zijn meestal drukbezette mensen, die tijdens hun vakantie voluit willen relaxen en genieten. Zij zijn geïnteresseerd in cultuur en gastronomie, en verkiezen een kleinschalige en stijlvolle accommodatie. Echte levensgenieters dus, die in Europa perfect hun gading kunnen vinden en bij ons het gespecialiseerd reisadvies vinden dat ze nodig hebben.”

 

4Disa Travel Condetta Caractere Zuid-Europa Europa• Jullie gaan ook prat op jullie strenge selectie van hotels. Maar waar let je dan specifiek op ?

“Onze hotels zijn door hun ligging, geschiedenis en authentiek karakter echte pareltjes: een gotisch klooster, een middeleeuwse burcht, een Andalusische casa de vecinos, een Italiaans palazzo, een typisch Zuid-Italiaanse trullo… Onze hotels zijn niet alleen een beleving op zich, ze zorgen er ook voor dat de klant zijn reis nog intenser beleeft. Door selectief te zijn in ons aanbod, kunnen we onze klanten echt een meerwaarde bieden.”

 

Zo volstaat het bijvoorbeeld niet dat een kasteel werd omgebouwd tot een hotel. Voor ons zijn modern comfort, een professioneel beheer, een uitstekende keuken en vooral een goede service belangrijk!

 

 

4Disa Travel Condetta Caractere Zuid-Europa Europa“Onze medewerkers zijn echte experts : ze zijn thuis in hun favoriete landen en hotels. Zijn kennen hun bestemming door en door, spreken de taal en voelen zich verbonden met de plaatselijke cultuur. Daardoor weten zij u de gezelligste plekjes aan te raden, de mooiste routes en de bijzonderste evenementen. Niet de clichés, maar de fijne ervaringen en kleine details die een onmiskenbare meerwaarde geven aan een vakantie. Als je wil weten wie het gezicht is voor welke bestemming, kun je hier eens kijken. Zij kunnen voor informatie ook rechtstreeks gecontacteerd worden via info@caractere.be.”  

 

• Jullie aanbod is enkel te reserveren via ervaren reisagenten. Waarom eigenlijk ?

“Reisadvies geven is een vak en vraagt een professionele aanpak. Een goede reisagent is een vertrouwenspartner die luistert, adviseert, inspireert én garanties biedt. Hun missie is om u te begeleiden in het overweldigende reisaanbod met neutraal advies en voor u een vakantie samen te stellen die aan uw wensen voldoet en die zelfs overstijgt!”

 

 

Caractère selecteert voor kun klanten niet alleen de betere hotels, maar ook de betere reisagent, zoals 4Disa Travel in De Pinte.

 

 

• Hoe zie je de reissector in de komende jaren evolueren ?
Ik denk dat we in de komende jaren – en niet enkel in de reissector trouwens – “waar voor ons geld” willen krijgen en terug echte en pure ervaringen willen beleven. Echte kwaliteit, professionaliteit en service, zonder franjes en zoveel mogelijk authenticiteit zijn voor mij de sleutelwoorden van de toekomst.

  

4Disa Travel Condetta Caractère Zuid-Europa Europa• Heb je toevallig nog bijzondere tips ?
Ja, ken je ons “Buitengewoon” aanbod al 🙂 ? Dat zijn exclusieve 4-daagse belevingspakketten bestaande uit één onvergetelijke topactiviteit (sportief, actief, bezoek…)  – zoals een openluchtopera in de arena van Verona – en twee of meer aanvullende activiteiten of verwennerijen (culinair, of voor lichaam en geest…), steeds met de nadruk op authenticiteit en lokale charme. Zo kun je andere gebruiken en gewoontes ontdekken, de lokale bevolking ontmoeten en hen vergezellen, proeven van de beste lokale keuken en de beste lokale wijnen, tijd nemen voor romantiek, voor magie, sporten op een unieke locatie, en vooral: ‘buitengewoon’ veel plezier beleven! Deze pakketten kunnen apart geboekt worden als een soort unieke citytrip (ook heel leuk als origineel cadeau), of in combinatie een Caractère-beleefreis of -hotels. 

 

• By the way : waar komt de naam ‘Caractère’ eigenlijk vandaan ?
Caractère verwijst uiteraard naar de bijzondere charme van onze hotels (‘karakter’), maar ook naar het bijzonder en karaktervol natuurschoon van bepaalde streken (denk aan de Alentejo in Portugal, Corsica, het binnenland van Spanje, Sicilië, de Kroatische kust…).

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:

4Disa Travel Condetta Caractère Zuid-Europa Europa

 


Ook interessant voor jou : 

Azoren4disa travel selectair azoren Sao Miguel