Wondermooi Oman

Oman is een buitenbeentje. 
In dit gastvrije sultanaat kun je je laten onderdompelen in een boeiend verleden,
dankzij zijn perfect bewaarde erfgoed en cultuur.
 
Het 4 Disa Travel Team vroeg aan Rachael Maclver,
fotograaf en tevens inwoonster, wat de mooiste plekjes zijn.

 

 

 

1. Rachels favoriete tip: duik de woestijn in!

 Rij met een 4-WD een stuk door de woestijn, langs oude forten, prachtige wadi’s en kleine bergdorpen naar de hoogste berg van Oman, JebelShams (3075m). 

 

 

 

“ Hier wandelen we over het balkon van de Grand Canyon, genieten van een adembenemend zicht op de diepste canyon ter wereld na deze van Arizona. Dit is de woestijn ten top. Alhni!”

 

2. Logeer in het Sahab Hotel, 2000m. boven de zeespiegel, op de top van een canyon. Je kunt er genieten van de prachtige uitzichten op de traditionele dorpen en de rozenteelt. Omani’s weten wat genieten is. Het Sultanaat telt dan ook enkele 5 sterren hotels die tellen voor 6 sterren, baden in luxe in Shangri La Barr Al Jissah, The Chedi, Al Bustan Palace, Grand Hyatt, Six Senses Zighy Bay. Dit is genieten voor gevorderden.

 

karak tea

Karak tea

3. Ontdek de wondermooie oosterse architectuur, waarvan Opera House een mooi voorbeeld is, uniek in z’n genre.

4. Proef de lokale thee. Omani zijn dol op “Karak tea shops” en het drinken hiervan is een belangrijk sociaal ritueel. Chai Karak is dé populaire thee met melk geserveerd met rhukal brood. Deze ronde, platte broden vormen in combinatie met honing ook een gebruikelijk ontbijt.

5. Ontdek ook de pure lokale keuken. Na het slenteren in de souks, is het tijd voor een heerlijke lunch. Rachael’s favoriete restaurant is Bait Al Luban. Toprestaurant waar je de puurheid en authenciteit van de Omaanse keuken proeft. Niet alleen de toeristen maar ook voor de Omani’s is dit dé plek om te proeven van een stoofpotje met gele rijst, mabbous, of ga voor geroosterde kingfish met citroenrijst (mashuai). Wil je echt de local toer op? Nestel je op  de grond met kussens in een aparte ruimte.

6. Sluit de dag af met een prachtige zonsondergang op de haven van Muscat, met zijn levendige markten en gezellige winkelstraten. Wondermooi Sultan Oman!

 

Katrien, Travel Designer in ons 4Disa Travel kantoor in De Pinte, nam deel aan een studiereis naar Oman.
Lees haar persoonlijke ervaringen en impressies hier.

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op: