Volga Dream Cruise van Moskou naar Sint-Petersburg

4Disa travel selectair volga cruise
Cruisen van Moskou naar St-Petersburg is de ideale manier om de rijke Russische cultuur te ontdekken. Je kunt er op een rustige, luxueuze en klassevolle manier genieten van het enorme culturele aanbod, terwijl je door een betoverend landschap vaart.

Aan boord van de M/S Volga Dream kun je, naast alle luxe en comfort, genieten een zeer verfijnde keuken : ‘s morgens een rijkelijk ontbijtbuffet, ‘s middags koud en warm buffet en ‘s avonds diner met bediening aan tafel. Wijnen, bieren en frisdranken zijn tijdens de maaltijden aan boord inbegrepen. Daarnaast is er aan boord ook een cultureel en educatief programma zoals lezingen over literatuur, muziek, taal, enz…

 

De reis werd begeleid vanuit Brussel door een Nederlandstalige dame die de nodige aandacht had voor iedere deelnemer van de groep en die de uitstappen zodanig organiseerde dat wij zorgeloos konden genieten !

 

 

4Disa Travel Condetta Volga Cruise Moskou St. Petersburg

Kremlin

4Disa Travel Condetta Volga Cruise Moskou St. Petersburg

Kremlin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4Disa Travel Condetta Volga Cruise Moskou St. Petersburg

Hemelvaart Kathedraal

Na onze aankomst in Moskou verblijven we 2 nachten in het hotel Royal Marriott Aurora *****. Dag 2 is gewijd aan het Kremlin, het historisch, geestelijk en politieke machtscentrum van Rusland : bezoek aan o.a. de Hemelvaartkerk, de St. Saviour kathedraal, diverse paleizen en de beroemde Wapenkamer die een waardevolle collectie kunstvoorwerpen bezit uit de tijd van de tsaren. De volgende dag bezoeken we de beroemde en prestigieuze Novodevichy begraafplaats. Daarna gaat het richting Mussenberg, waar je een uniek panorama over de stad hebt. Vervolgens het Rode Plein met de Basilius basiliek. Een ritje met de prachtige metro mag hier ook niet ontbreken, net zoals een bezoek aan de Tretyakov-galerij. Terug aan boord van de M/S Volga Dream worden we verwelkomd met een brood- en wodkaceremonie !

 

4Disa Travel Condetta Volga Cruise Moskou St. Petersburg

Sint-Dimitri kerk, Uglich

Op dag 4 wordt rustig gevaren over het Moskoukanaal naar de oude stad Uglich met de Sint-Dimitri of Bloedkerk, genoemd naar Tsarevich Dimitri, zoon van Ivan de Verschrikkelijke. Verder een bezoek aan de kathedraal, waar we genoten van een privé-concert van topkwaliteit. Op dag 5 meren we vroeg in de ochtend aan in Yaroslavl, één van de oudste steden aan de Volga. Tijdens de stadsrondrit bezoeken wij o.a. het Verlossersklooster, de Kathedraal van de Verheerlijking en worden we ontvangen in het Huis van de Gouverneur met receptie en muziek. Dag 6 brengt ons naar Goritsy, één van de verbrede stukken van rivier de Sheksna. Daar bezoeken we het 14e-eeuwse klooster van de H. Cyrillus van het Witte Meer dat een unieke collectie iconen herbergt.

4Disa Travel Condetta Volga Cruise Moskou St. Petersburg

Kishi

 

 

Na een lange vaart over het Onegameer bereiken we op dag 7 het eiland Kizhi, waar we een openluchtmuseum bezoeken met een indrukwekkende collectie houten architectuur. Pronkstuk is de spectaculaire, met 22 houten koepels versierde Kathedraal van de Transfiguratie. De koepels zijn geheel van hout gemaakt zonder gebruik te maken van spijkers. Die nacht varen we terug over het grootste zoetwatermeer van Europa, het Ladogameer. Rond de monding van de Mandroga verrijzen verschillende ‘datcha’s’ waar de arbeiders van de lokale industrie hun onderkomen vinden. We gaan op uitstap naar Mandrogi waar we een gezonde wandeling maken in de natuur.

Dag 9 : we komen aan in St-Petersburg waar we per bus een bezoek brengen aan de stad. Het Winterpaleis, de Isaac-kathedraal, een geleid bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting en de begraafplaats van de tsaren passeren de revue. Vervolgens via de Nevski Prospect, dé winkelstraat van de stad naar de kerk Onze Verlosser-op-het-Bloed. Na de lunch staat één van de hoogtepunten van deze reis op het programma, nl. een bezoek aan het wereldberoemde Hermitage-museum dat door Catharina de Grote werd gebouwd als toevluchtsoord.

 

4disa travel condetta volga cruise Moskou

Winterpaleis, St. Petersburg

We logeren hier in het luxehotel Kempinski Moika 22*****. Dag 10 is gewijd aan Pedrovorets (Peterhof), gelegen aan de Finse Golf, op 25 km van St-Petersburg, gebouwd door Peter de Grote naar het voorbeeld van Versailles. De voorlaatste dag van onze reis bezoeken we het zomerpaleis van Catharina met de beroemde en mooie Amber-kamer. Voor het middagmaal houden we halt in het rustieke Podvorye restaurant: Russische keuken vergezeld van folkloristische muziek. Wijnen en wodka naar believen !

 

Tijdens de terugreis naar Brussel – en ook nu nog – kunnen we enkel maar herinneringen ophalen in superlatieven en terugblikken op een perfecte reiservaring !

Francine & Fernand

 

Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op :

 

 


Ook interessant voor jou : 


 

4Disa Travel Condetta Volga Cruise Moskou St. Petersburg  4Disa Travel Condetta Volga Cruise Moskou St. Petersburg
     foto5
Volga Dream Cruise Volga Dream Cruise
foto8
4Disa Travel Volga dream