Valencia ? Zeker weten !

4disa travel selectair Valencia

 

Valencia is de laatste tijd met stip gestegen op het lijstje van meest populaire bestemmingen voor een citytrip. En terecht. Wij gingen er op verkenning gedurende een verlengd weekend in oktober en maakten er kennis met een authentieke Spaanse stad, de derde grootste van het land.
4Disa Travel Condetta Valencia

Jardines del Turia

De stad heeft zich ontwikkeld langs de rivier de Turia, die in 1957 verwoestend uit zijn oevers trad met vele overstromingen tot gevolg. Er werd beslist de rivier om te leiden en in de oorspronkelijke bedding een enorm park aan te leggen. Het resultaat is verbluffend : de ‘Jardines del Turia‘ krult zich als een groene ring rond de stad waar naar hartelust gewandeld, gefietst, gesport en gekuierd wordt.

De historische binnenstad herbergt vele mooie huizen, straten en pleinen. Op het vlak van architectuur is het heerlijk wandelen langs de imposante Plaza del Ayuntamiento (met o.a. het stadhuis en vele andere pareltjes), het station Estatión del Norte (net naast de arena Plaza de Toros) en natuurlijk de Plaza de la Virgen, geprangd tussen kerk (de kathedraal) en staat (het paleis van de regionale regering). Ook de Mercado Central is een must : het prachtige gebouw, de kleurrijke (en nette) standjes van de diverse handelaars, samen met een gezellige drukte zorgen voor een heel fijne ervaring. Restaurants, bars of andere handelszaken zijn vaak ondergebracht in prachtige huizen. Dus als je moe geslenterd bent, is een terrasje nooit veraf. Maar ga zeker ook eens naar de Mercado de Colón : een prachtig gerenoveerd gebouw, rustig gelegen en talrijke horecazaken. Meer moet dat niet zijn voor een pitstop …

 

4Disa Travel Condetta Valencia

Plaza del Ayuntamiento

4Disa Travel Condetta Valencia

Plaza de la Virgen

4Disa Travel Condetta Valencia

Mercado de Colón

 

 

 

 

 

 

4Disa Travel Condetta Valencia

Paella … what else

 

In Valencia werd de paella zowat uitgevonden; die vind je er dus in alle maten en smaken. Daarnaast kunnen heerlijke lokale wijnen gedronken worden en dit alles aan zeer aantrekkelijke prijzen. We hebben ook de lokale drank ‘agua de Valencia’ geproefd (op basis van cava, sinaasappelsap en gin, wodka of cointreau). Lekker, maar wij verkiezen toch de klassieke ‘sangria con cava’, de echte godendrank !

 

 

4Disa Travel Condetta Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias

 

Valencia leent zich uitstekend om te fietsen en dan mag een fietstocht door het park naar het moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias (de stad van kunsten en wetenschappen) niet ontbreken. Het zicht op de bizarre, moderne gebouwen is dermate spectaculair dat een bezoek van buitenaf al zeker de moeite loont. Binnenin vind je er o.m. een museum, een opera en de grootste onderwater-dierentuin van Europa.

 

 

4Disa Travel Condetta Valencia

De optocht tijdens de “Dia de la Communidad Valenciana”

Geheel toevallig zijn we op 9 oktober verzeild geraakt in de feestelijkheden van de ‘Dia de la Communidad Valenciana’, de lokale feestdag, die de bevrijding herdenkt van de stad door de christenen op de Arabieren. In de namiddag trekt een optocht doorheen de stad die werkelijk een lust voor het oog is omwille van de uitzonderlijk mooie en spectaculaire kostuums !

 

 

Deze ervaring heeft er uiteraard mee voor gezorgd dat Valencia ons echt heeft kunnen bekoren ! Hier komen we zeker terug.

 

Restaurant tip : Restaurante Canela, Carrer de Quart, 49, 46001 València  ||  Top !

Marc & Isabelle

 

Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op :

 

 

 

 


Ook interessant voor jou : 

MalagaSelectair 4Disa Travel Malaga