Bryce Canyon (Utah)

selectair 4disa travel Bryce Canyon
 
Bryce Canyon biedt spectaculaire uitzichten, die steeds veranderen naargelang de stand van de zon. Het is een vrij gemakkelijk park om te bezoeken, omdat het grootste gedeelte kan bekeken worden vanop de 13 uitkijkposten die het park rijk is. Die zijn bovendien verbonden door een verhard pad dat langs de rand van de canyon loopt.

 

Het is mogelijk om het in één dag rond het park te rijden en een korte wandeling te maken. Je hoeft uiteraard niet halt te houden aan alle 13 ‘scenic views’; dat zou nogal eentonig worden. Blijf je langer, dan moet je er zeker te voet op uittrekken voor een dagwandeling, best te vertrekken van ‘Sunrise Point’. De dappersten onder ons kunnen wandelen tot ‘Sunset Point’.

 

Ze hadden ons aangeraden om het park zeker te bezichtigen bij dageraad. Wat we ook gedaan hebben : de wekker gezet en vroeg uit de veren om van de natuurpracht te kunnen genieten.

 

We hebben het ons zeker niet beklaagd : een dun laagje rijm (het is eind oktober en we zitten op meer dan 2500m hoogte) sierde de toppen van de ontelbare majestueuze zuilen, terwijl de zon vastberaden haar plaats opeiste in het schouwspel. Een superervaring !

 

 

Marc & Isabelle

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou :