The Keys & The Everglades

4Disa travel condetta everglades keys florida

 

4Disa travel condetta everglades keys floridaTHE KEYS : een archipel van ongeveer 1700 (jawel !) kleine, bewoonde en onbewoonde, eilandjes ! Ze hangen als een appendix aan de staat Florida van Miami tot Key West, het uiterste westelijke puntje dat halsreikend uitkijkt naar  het vlakbij gelegen (slechts 150 km) Cuba. The Keys worden met elkaar verbonden met één autoweg, the Overseas Highway, en talloze bruggen.


Het is een bijzondere ervaring om deze tocht te maken. Alsof je naar het einde van de wereld rijdt over een smalle richel.

De tropische temperaturen, de bars en terrasjes onderweg en de lokale kunstenaars die fier hun werken aan de passanten tonen, maken van deze rit een leuke belevenis. Start in Key Largo en drink ‘a pint’ in het Hard Rock Café (jawel, zelfs dààr) in Key West. Enjoy your ride !

 

 

 

4Disa travel condetta everglades keys floridaEVERGLADES National Park is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. In feite is het een 150 kilometer brede en ondiepe rivier die veel plaatsen bedekt wordt door groene moerasgrassen (vandaar de naam “River of Grass”). Je vindt er o.a. het grootste mangrovebos ter wereld, zeldzame vogelsoorten en andere dieren, en de publiekstrekkers bij uitstek, de alligators.

 

 

Een vaak spectaculaire (hangt van boatsman af) rit met een “airboat” is een absolute aanrader. Dan kom je om plaatsen die enkel op die manier bereikbaar zijn. Tenzij je voor de meer natuurvriendelijke kayak kiest.

 

Marc & Isabelle

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou : 


4Disa travel condetta everglades keys florida