Terceira

4 Disa Travel Condetta Azoren Terceira
Na São Miguel, São Jorge en Pico is Terceira het 4e Azorische eiland dat wij bezoeken. (Oorspronkelijk was het het derde eiland dat werd ontdekt; vandaar de naam.) De eerste aanblik is alweer totaal anders dan de vorige eilanden : moderner, actiever, wat meer industrie en zowaar een echte autostrade van de luchthaven tot de hoofdstad, Angro do Heroísmo.

Deze voelt dan weer aan als een echte stad, eigenlijk de eerste die we te zien krijgen : er is drukker verkeer (inclusief parkeermeters), mooiere winkels, en animo. De imposante Igreja da Misericórdia domineert de baai, waar ook een zandstrand en gezellige bars zijn, terwijl de Monte Brasil, een 205m hoge kegel met een 4 km lange verdedigingsmuur rond een 16e eeuws fort de westelijke toegang noch steeds blijkt te bewaken. Het is een leuke stad en een welgekomen afwisseling. 

 Daarnaast is Praia da Vitória ook een aanrader. Hier heb je het gevoel voor het eerst in een echte badstad terecht te komen, met brede mooie zandstranden, een promenade en heel wat bars en restaurants, en een jachthaven. Toch wordt ook deze plaats niet toeristisch uitgebuit en maak je als bezoeker al snel deel uit van het lokale leven. 

Vanuit Angro maakten we westwaarts stops in São Mateus, een bedrijvig vissersdorpje, Serreta en Altares, waar de voorbereidingen getroffen werden voor 6 dagen festiviteiten. We hadden ook nog hoge verwachtingen van Biscoitos, een wijnstreek met wijnmuseum, maar dit bleek echt niet de moeite waard te zijn. Oostwaarts echter is de tocht langs de kust naar Porte Judeu echt heel mooi, met een mooi zicht op een gescheurd eiland, Ilhéus das Cabras (de geiteneilanden). Zoals alle andere eilanden van de Azorische archipel die we al bezocht hebben biedt Terceira ook heel wat mooie wandelpaden, trektochten en grotten. De natuur is ook hier overweldigend mooi. Verder staat het ook bekend voor de stierenrennen, die elk jaar in juni en juli doorgaan in verschillende dorpen. Een stier wordt aan een 70m lang touw losgelaten in het dorp en mag een half uurtje lang dollen met ‘moedige’ uitdagers die hem proberen te ontwijken. Voor sommigen misschien een boeiend spektakel, met respect voor het dier, maar niet zonder gevaar voor de deelnemers.

 

Onze bar tip :
“A minha casa”, Rua Direita N-80, 9700-066 Angra Do Heorísmo, gezellig en jeugdig.

 

Marc & Isabelle

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou : 


4Disa Travel Condetta Azoren Terceira