Terceira

4 Disa Travel Condetta Azoren Terceira
Na São Miguel, São Jorge en Pico is Terceira het 4e Azorische eiland dat wij bezoeken. (Oorspronkelijk was het het derde eiland dat werd ontdekt; vandaar de naam.) De eerste aanblik is alweer totaal anders dan de vorige eilanden : moderner en actiever. We rijden onmiddelijk naar de hoofdstad, Angro do Heroísmo.

Deze voelt aan als een echte, typische stad: iets meer animo en mooiere winkels. De imposante Igreja da Misericórdia domineert de baai, waar ook een zandstrand en gezellige bars zijn, terwijl de Monte Brasil, een 205m hoge berg met een 4 km lange verdedigingsmuur rond een 16e eeuws fort de westelijke toegang noch steeds blijkt te bewaken. Het is een leuke stad en een welgekomen afwisseling. 

Daarnaast is Praia da Vitória ook een aanrader. Hier heb je het gevoel in een echte badstad terecht te komen, met brede mooie zandstranden, een promenade en heel wat bars en restaurants, inclusief jachthaven. Toch wordt ook deze plaats niet toeristisch uitgebuit en maak je als bezoeker al snel deel uit van het lokale leven. 

Vanuit Angro maakten we westwaarts stops in São Mateus, een bedrijvig vissersdorpje, Serreta en Altares, waar de voorbereidingen getroffen werden voor 6 dagen festiviteiten. We bezochten ook Biscoitos, een wijnstreek met wijnmuseum. Oostwaarts is de tocht langs de kust naar Porte Judeu heel mooi, met een mooi zicht op een gescheurd eiland, Ilhéus das Cabras (de geiteneilanden). Zoals alle andere eilanden van de Azorische archipel die we al bezocht hebben biedt Terceira ook heel wat mooie wandelpaden, trektochten en grotten. De natuur is ook hier overweldigend mooi. Verder staat het ook bekend voor de stierenrennen, die elk jaar in juni en juli doorgaan in verschillende dorpen. Een stier wordt aan een 70m lang touw losgelaten in het dorp en mag een half uurtje lang dollen met ‘moedige’ uitdagers die hem proberen te ontwijken. Een boeiend spektakel, met respect voor het dier, maar niet zonder gevaar voor de deelnemers.

 

Onze bar tip :
“A minha casa”, Rua Direita N-80, 9700-066 Angra Do Heorísmo, gezellig en jeugdig.

 

Marc & Isabelle

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou : 


4Disa Travel Condetta Azoren Terceira