São Miguel

4 Disa Travel Condetta Azoren Sao Miguel
De Azoren ontdekken doe je vanuit São Miguel. Na een vlucht van zowat 4u30 vanuit Brussel land je op het grootste eiland van de Azoren, nabij de hoofdstad Ponta Delgada. Onze eerste stappen op de Azoren waren een heerlijke, verrassende en ontspannende ervaring.

Ponta Delgada voelt meteen gezellig aan. We zijn onmiddellijk onder de indruk van het mooie centrale stadsplein met de driedelige stadspoort, tussen het stadhuis en de Igreja Matriz. De meestal 17e eeuwse gebouwen ogen koloniaal en stralen een robuste gezelligheid uit.

 

De jachthaven Portas do Mar – de ‘zeepoorten’ – heeft een indrukwekkende kade die uit twee delen bestaat (Marina Nascente en Marina Poente), met daar tussenin een zeer aanwezige grote tribune. Hier worden regelmatig grote evenementen georganiseerd, maar het is vooral een zone waar echte waterratten zich kunnen amuseren in het waterpark. 

Op de versmarkt met fruit (vooral ananas), groenten (o.a. zoete aardappelen) en een apart ingerichte vis- en vleesafdeling valt het ons op hoe proper en netjes alles er bij ligt. Zelfs geen vlieg te bespeuren, laat staan een geurtje.

4disa travel condette Azoren Sao miguel

Lagua Verde

Via Relva, Feteiras (met een fikse leuke afdaling) en Ferraria met de warmwater thermen kom je aan in Sete Cidades, vanwaar je twee mooie lagunen kunt bewonderen : het Lagua Azul (het blauwe meer) en het Lagua Verde (het groene meer, omwille van de overvloedige plantengroei). Daarna rij je over de bergkam van bijna 900m (en vaak in de wolken) heen, terug naar Ponta Delgada. Ondertussen zie je miljoenen hortensia’s op het einde van hun bloei (eind augustus) en een fantastisch landschap met “fifty shades of green” ! Hoewel het eiland een vulkanische bodem heeft, is er ontzettend veel groen, zowel bomen, bloemen, struiken als grassen. Soms waan je je in een immens groot park.

 

 

4Disa Travel Condetta Trave Azoren Sao Miguel

Ribeira Grande

Parque Terra Nostra

De rit langs de zuidkust, met schitterende panorama’s (‘miradouro’) op de kustlijn, brengt je door de heuvels tot in Furnas, waar het vulkanische water verzameld wordt in helende warmwaterbaden. In de tuin van Parque Terra Nostra kun je een duik nemen in het warme en gele water van de vulkaan. Een lekkere koffie (60 cent) in 3 Bicas Pub, en een lokale lunch in Banhos Férreos, zeer geliefd bij de lokale bevolking, met de vulkanisch gekookte ‘cozido’ (stoofpotje), maken de ervaring compleet. 

    

4Disa Travel Condetta Travel Azoren

Baia de Santa Iria

We steken nog even door naar de noordkust, met zicht over de theeplantages, en een indrukwekkende view aan Baia de Santa Iria, tot in Ribeira Grande, waar de voorbereidingen getroffen werden voor de processie voor de ‘Igreja Matriz’. Helaas valt de kustlijn hier tegen door het ongezellige zwembad.

 

 

Onze tapas bar tip : 
“Taberna Açor – Wine and Food”, Rua dos Mercadores 41, 9500-178 Ponta Delgada

 

Onze restaurant tips :
“Rotas do Vinho”, Rua Diário dos Açores 20, 9500-178 Ponta Delgada
“Ogiro”, Rua Diário dos Açores 35, 9500-178 Ponta Delgada
 “Banhos Férreos”, Rua Maria Eugénia, 9675-059 Furnas, voor de echt traditionele keuken.

 

Marc & Isabelle

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou : 


IMG_2174 (1)

Lees hier meer over :

De AZOREN  |  SAO JORGE  |  PICO  |  TERCEIRA