São Jorge

4Disa Travel Condetta Azoren Sao Jorge
Met een korte binnenlandse vlucht vanuit São Miguel land je op dit langgerekt en smal eiland in het midden van de Atlantische oceaan. Onmiddellijk word je overvallen door een opvallende rust. Hier moet stress nog uitgevonden worden. Zelfs de rimpel- en geluidsloze zee past zich hieraan aan.

Ook het toerisme heeft hier nog haar intrede niet gedaan. Geen shopping, geen lange promenades, geen souvenirwinkeltjes. Enkel een paar lokale middenstanders en een beperkt aantal restaurants en café’s, waar vooral de lokale bewoners hun expresso komen nuttigen. We logeren in de ‘hoofdstad’ Velas, een sympathiek dorp met zowaar een verkeersvrije straat. Het modern ogende Auditório Municipal domineert de skyline van de kust, terwijl iets verderop kleine vrachtschepen en een ferry aanmeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mooie dagtrip brengt je van west naar oost via Calheta tot het uiterste puntje in Topo. Onderweg krijg je ronduit schitterende panorama’s te zien die je om de haverklap dwingen om even halt te houden en ondergedompeld te worden in de stilte en de pracht van deze overweldigende natuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de 4 Azorische eilanden die we doorkruist hebben, is São Jorge – als de locals dit uitspreken klinkt het eerder als ‘San George’ – het eiland met de meest brute natuur, onontgonnen en gespaard van toerisme.

 

Onze bar tip :
“Tasca Caldeira”, Rua Francisco Lacerda, Velas, bij Fernando Ferreira. Meer dan drieduizend sleutelhangers aan het plafond, een unieke sfeer en een gitaar-die-klaar-staat-voor-wie-wil.

Onze restaurant tip :
“Germano Matos Dos Santos”, Rua Francisco Lacerda, Velas. Meestal niet veel volk, maar aarzel niet. Hier eet je gewoon de authentieke keuken.

 

Marc & Isabelle

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou :