Santorini

4Disa travel selectair santorini
Deze uit het water rijzende kraterrand biedt veel meer dan wat je op het eerste zicht zou verwachten. Wij verbleven er een week. Gedurende 3 dagen hebben we een autootje gehuurd om dit prachtige eiland, met een volledige kustlijn van amper 70 km, te kunnen ontdekken.

 

4Disa Travel Condetta travel Faros

Faros biedt een uniek zicht op de Caldera.

 

 

 

Van het uiterste zuidwestelijke puntje, waar de bescheiden vuurtoren van Faros niet alleen veel toeristen, maar ook de lokale jeugd aantrekt om de adembenemende zonsondergang te bewonderen, langs de stranden van Perissa en Kamari. 

 

 

4Disa Travel Condetta Santorini

Pyrgos

 

 

 

Meer landinwaarts heeft vooral Pyrgos ons bekoord vanwege zijn prachtige ligging, mooie panorama’s en gezellige trappensteegjes.

 

 

 

 

Travel Greece

Fira, waar overdag de cruise schepen halt houden,

 

Fira, de hoofdstad is erg druk als er alweer een cruiseschip zijn lading toeristen heeft gelost. Maar toch blijft alles gezellig in de kleine straatjes. Het zicht op de Caldera is nooit ver weg en die is overweldigend. Er heerst over de drukte heen een soort rust die je maar zelden ervaart en die enkel kan toegeschreven worden aan de schoonheid van de natuur rondom je heen.

 

De meest indrukwekkende hotels met een ‘view’ vind je in Imerovigli. Als je hier niet tot rust kunt komen, lukt het je nooit.

 

Travel Greece

De kunstzinnige schoonheid van Oia.

 

 

De kers op de taart is echter Oia (spreek je uit als “ia”). Alweer is het hier genieten van prachtige vergezichten, de bizarre architectuur tegen de rotswanden aan en de alomtegenwoordige helblauw geschilderde koepels van de talloze kerkjes. Ook de vele kleine kunstgalerijtjes van lokale kunstenaars bezorgen wie van mooie dingen houdt een heel aparte beleving. Dit verwacht je niet direct op zo’n klein eiland. Wanneer het avond wordt, zoek je beter andere oorden op. Dan wordt Oia immers overrompeld door honderden, wellicht duizenden toeristen, die aangevoerd worden door tientallen bussen om er van de sunset te genieten. Té druk voor ons, terwijl dezelfde zon op andere plaatsen even mooi ondergaat. 

 

 

4Disa Travel Condetta Santorini

 

Uit het grote aanbod excursies kozen wij voor een dagtrip met een wandeling op het bizarre eiland Néa Kamméni, zowat het vulkanisch hart van de regio, gevolgd door een duik in de ‘hot springs’ en een bezoek aan het eiland Thirassia. Deze mooie dag werd afgesloten met het bewonderen van de zonsondergang ter hoogte van Oia, maar dan van op zee. Uniek!

 

Natuur, gezelligheid en – voor wie er van houdt – de pure Griekse keuken. Santorini was voor ons een verrassing. Hier vind je veel meer en kun je veel meer beleven dan de grootte van het eiland laat vermoeden.

 

Marc & Isabelle

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op :


Ook interessant voor jou : 


4Disa Travel Condetta Santorini