Rondreis West-Amerika

4Disa travel selectair grand canyon

 

WAT EEN REIS ! Deze trip heeft ons alles geboden waar wij kunnen van genieten : op eigen tempo rustig cruisen door wijdse landschappen, opwindende steden ontdekken, kunnen opgaan in een onwaarschijnlijke, bijna onaardse natuur, overal vriendelijk onthaald worden en lekker kunnen eten. Meer moet dat niet zijn, maar het is dan ook bijna niet te overtreffen.

 

Neen, we zullen hier niet de hele reis beschrijven. 
 Dat zou ons te ver leiden, en het heeft ook weinig zin : 
 er over lezen is immers in niets te vergelijken met de echte ervaring ! 
 Dus onze boodschap is even krachtig als eenvoudig : 
 dit is dé reis die je nooit meer vergeet !

 

Monument Valley

Monument Valley

De tour die we gedaan hebben:
Los Angeles,
Grand Canyon,
Glen Canyon Dam & Lake Powell,
Monument Valley
Goosenecks State  Park,
Arches & Canyonlands,
Bryce Canyon,
Zion,
Las Vegas,
Death Valley,
Yosemite,
San Francisco.

 

 

Bryce

Bryce Canyon

Hier delen we alvast enkele van onze ervaringen :

1. Neem voldoende tijd.
We hebben voor deze reis drie weken uitgetrokken en dat was wel noodzakelijk. Het is een intense trip, omdat je onnoemelijk veel beleeft. Ook de jetlag achteraf heeft ons lelijk bij de neus gehad.

2. Geen stress op de weg.  Heel wat mensen zien er tegen op om in de VS met de auto te rijden. Ten onrechte. Ja, de afstanden zijn vrij groot (wij hebben zo’n 5000 km afgelegd), maar honderden kilometers door fantastische landschappen rijden is een waar genot. Je waant je soms alleen op de wereld op de kaarsrechte, glooiende wegen. En bovendien houdt iedereen zich opvallend goed aan de voorgeschreven snelheid.

 

Death Valley

Death Valley

trees2

Yosemite National Park

3. Leve het roadboek!We hadden via de touroperator een ontzettend gedetailleerd roadboek meegekregen : routebeschrijvingen, kaarten, achtergrondinformatie, allerhande suggesties, vele nuttige tips en weetjes, … super gemakkelijk !

 

 

 

 

 

 

Dankzij het roadboek hebben wij ons geen kilometer vergist en hebben we dingen gezien die de meeste toeristen niet te zien krijgen. Bovendien kies je alles zelf; niets moet. En omdat alle hotels op voorhand gereserveerd zijn, hoef je je geen zorgen te maken over je volgende logies.

 

4. Aangenaam oppervlakkige Amerikanen.

Je weet wat ze zeggen over Amerikanen : ze zijn vriendelijk, maar het blijft zo oppervlakkig. Het doet raar voor ons – stugge Belgen – als een wildvreemde je ‘s morgens in de lift vraagt of je goed geslapen hebt. Toch vinden wij dit een frisse en welgekomen afwisseling op de afstandelijke samenleving die we gewoon zijn.

 

Marc en Isabelle

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op :


Ook interessant voor jou :