Reizen met je huisdier

4disa travel dieren honden katten reis
Zin om je huisdier mee te nemen op reis, maar geen idee hoe je te werk moet gaan? Dit zijn enkele handige tips.

 


Wat zeggen de regels?

Je huisdier moet net zoals jij in het bezit zijn van de nodige documenten. Je dierenarts kan een Europees paspoort uitreiken voor je hond, kat of fret. Kijk ook na welke specifieke regels in het land van je bestemming gelden op het vlak van identificatie, vaccinatie en eventueel quarantaine. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Op de website Pettravel.com kan je de regelgeving in meer dan 190 landen lezen.

Is mijn verzekering burgerlijke aansprakelijkheid in het buitenland geldig voor mijn huisdier?

Alles hangt af van je verzekeraar en van het contract dat je met hem hebt afgesloten. Sommige verzekeringen burgerlijke aansprakelijkheid dekken schade die wordt veroorzaakt door je huisdier, ook in het buitenland. We raden aan om die vraag voor vertrek aan je verzekeraar te stellen.

Welk vervoermiddel?

De keuze van het vervoermiddel kan een lastige kwestie zijn als je met je huisdier wil reizen. De meeste luchtvaartmaatschappijen passen bijvoorbeeld specifieke regels toe. Het beste advies dat we je kunnen geven: boek je tickets best niet online, maar eerder via een reisbureau. Je kan dan meteen de nodige informatie vragen en teleurstellingen vermijden.

Voor reizen met de auto zijn de regels in elk land anders.

België en Frankrijk: de regels schrijven voor dat de bestuurder niet gehinderd mag worden door het dier. Een hond wordt ook best vastgemaakt op de achterbank zodat zowel zijn als jouw veiligheid gewaarborgd is. Bij stationwagens kan hij ook in de koffer. Die koffer moet van de rest van de inzittenden gescheiden zijn door een hek of ruit. Je kan je huisdier natuurlijk niet in de kofferruimte zetten als die volledig afgesloten is.
In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland moet een hond absoluut worden vastgemaakt op de achterbank of in de koffer (als het geen volledig afgesloten koffer is).
Italië: je hond moet een muilkorf dragen.
Spanje: de regels verschillen per regio. Je wint dus best vooraf informatie in. Katten moeten in elk land worden vervoerd in een reismand.

Welke accommodatie?

Alle huisdieren zijn niet in alle hotels welkom. Heb je een hond of kat, dan is het wellicht eenvoudiger om een appartement of vakantiehuisje te huren waar huisdieren toegelaten zijn. Kies je toch voor een verblijf in een hotel, controleer dan voor vertrek of je huisdier er ook mag verblijven.

 

 

4disa travel dieren honden katten reis

 

 

Selectair 4Disa Travel Reizen Huisdier

 

 

 

4disa travel dieren honden katten reis

De kans bestaat dat je huisdier ontregeld raakt door de verandering van omgeving. Maak je geen zorgen, dat is normaal! Reizen mag dan wel leuk zijn voor ons, dat is niet noodzakelijk het geval voor onze huisdieren. Geef je viervoeter veel aandacht om hem gerust te stellen en te veel stress te vermijden.

Goede reis ! 

2/05/2017 – door Touring

 

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:

 


Ook interessant voor jou :