Puglia

Selectair 4Disa Travel Puglia
Toen we aan vrienden vertelden dat we een rondreis gingen maken door Puglia (‘Apulië’ in het NL), kreeg ik spontaan de reactie : “aha, het land van de trulli !”. Zoals men België associeert met bier en chocolade, zo denkt men aan trulli en olijven als het over Puglia gaat. Maar is dit wel zo ? Of is Puglia méér ? We trokken gedurende 10 dagen door de hak van Italië, met grote nieuwsgierigheid en even grote verwachtingen …

 

 
4Disa Travel Puglia Martina Franca

Martina Franca

Puglia ademt het verleden.

Het verrassend rijk verleden van Puglia gaat vele eeuwen terug tot de Noormannen (jawel !), Romeinen en Turken. Uit elke periode zijn er sporen terug te vinden, wat zorgt voor aan zeer gevarieerde en aangename ontdekkingstocht. Daarnaast is Puglia het walhalla voor liefhebbers van kerken : zowat elk dorpje heeft zijn basiliek, kathedraal en verschillende kerken. Vaak zijn het ook de enige culturele bezienswaardigheden.

 

 

Selectair 4Disa Travel Puglia

Trani

Tradities en authenticiteit.

Puglia staat bekend als de minst toeristische streek van Italië. Dat is wellicht waar voor buitenlands toerisme, maar voor de Italianen zelf is het toch wel een trekpleister. Tijdens het weekend trekken ze naar de vele strandjes en staan de grote parkings die je langs de kustlijn vindt aardig vol. Zondag is nog steeds ‘Santa Domenica’ en wordt in familiekring doorgebracht. Alle winkels blijven dicht, maar ook veel restaurants en bars. Ook tijdens de week zijn de meeste winkels trouwens dicht tussen 13u en 17u. De tijd lijkt er soms een beetje stil blijven te staan, hoewel je aan de urbanisatie rond de historische centra merkt dat ook deze regio in volle expansie is.

 

Puglia geeft je de kans om op een ontspannende manier kennis te maken met een authentieke streek.

 

Selectair 4Disa Travel Puglia

Villa Cenci

Gastvrijheid en gastronomie.

Het is opvallend hoe gastvrij je hier ontvangen wordt. Vooral in de “masseria” (dit zijn oude veeboerderijen die omgevormd werden tot hotels en die meestal familiaal gerund worden), word je echt verwend. Culinair kan je voor verrassingen komen te staan : bepaalde lokale vleesgerechten zijn ietwat ‘speciaal’, maar het is een belevenis als je dit gaat eten in een “rosticceria”, een typische beenhouwerij annex restaurant. Voor de wijnliefhebbers zijn de negroamaro en de primitivo de lokale en overheerlijke aanraders. En naast de vele wijngaarden wordt het landschap verder overheerst door olijfbomen in alle maten en gewichten.

 

De plaatsen die we bezocht hebben :
Bari – Trani – Castel del Monte – Monopoli – Cisternino – Alberobello – Ostuni – Martina Franca – Locorotondo – Lecce – Otranto – Santa Maria Di Leuca – Gallipoli – Maglie – Nardo – Massafra – Taranto

Onze restaurant tip : “La Capase”, Via Roma 27, Cisternino  ||  Traditionele fijne Italiaanse keuken in een mooi kader.
Onze pitstop tip : “La Spingula Wine Bar”, Riviera Armando Diaz, Gallipoli  ||  Een lekker lokaal wijntje met een hapje en zicht op zee !

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op :

 

 

 

 


Ook interessant voor jou : 

Toscane4disa travel selectair italië toscane