Onbekend Kent

4Disa Travel Condetta Kent Leeds Castle
Een verlengd Paasweekend, daar keken we naar uit. Deze keer kozen we voor Kent : niet ver, niet zo duur en ‘British’. We zochten vooral rust, wat gezonde buitenlucht, mooie natuur, leuke stadjes, lekker eten en een goed hotel. Quality time dus. 

 

4Disa Travel Condetta Chunnel Kent Folkstone CalaisEerst onder het Kanaal : De Chunnel

Elke keer dat we de Chunneltrein nemen, worden we stil van pure verbazing. Hoe hebben ze dit ooit voor elkaar gekregen ? Een tunnel van 55 km lang, zomaar onder de Noordzee, van Calais naar Folkstone. Een huzarenstukje. Elke dag pendelen tientallen treinen vol personenwagens, vrachtwagens en bussen tussen het Europese vasteland en Groot-Brittanië. De reservatie, het in- en ont-‘schepen’, de veiligheidscontroles, alles verloopt verrassend vlot. 35 minuten later sta je aan de overkant, in een andere wereld, een uurtje vroeger, waar rechts links betekent (in het verkeer), waar men afrekent in ponden en afstanden meet in miles. 

 

Een vliegtuig verbaast ons nog steeds : hoe zo’n mastodont van de grond los kan komen, kilometers hoog kan stijgen en uren lang kan blijven vliegen. Maar bij de Chunnel hebben we hetzelfde gevoel : hoe hebben wij – mensen – dit voor elkaar gekregen ?

 

4Disa Travel Condetta Kent Folkstone Folkstone

Eens uit de tunnel kom je in Folkstone. Een stadje met twee gezichten. Enerzijds zijn de wijken en het haventje vol vergane glorie dringend aan renovatie toe. In het verkeersvrije stadscentrum is er bovendien heel wat zichtbare armoede. Het geeft ons in elk geval een troosteloze en zielloze indruk. Anderzijds is er de “sea side”, waar men volop aan het werk is om het strandleven een nieuw elan te geven. Vanaf de monumentale boog ter nagedachtenis van de vele gesneuvelden tijdens WOI naar het zuiden toe, is de renovatie al achter de rug, met een heel mooie promenade en leuke strandjes tot gevolg. Doe zo voort, zou ik zeggen.

 

 

4disa travel condetta Kent HytheHythe

Staat in reisgidsen niet onmiddellijk met stip vermeld. Maar omdat we aan de rand van dit stadje logeerden, gingen we te voet eens op verkenning. Héérlijk was het ! Wat een aangename ontdekking. Even schetsen : wandelen op de dijk, een zacht zeebriesje, over het kiezelstrand de vissers gaan verwelkomen die hun catamaranachtige vissersboten tientallen meters op het strand trekken om hun buit aan wal te brengen. Iets landinwaarts steek je meteen het Het Royal Military Canal over (gebouwd om Napoleon af te houden), dat maar dat nu een verrassende oase van rust creëert, inclusief romantische roeibootjes, op een paar honderd meters van de kustlijn. Tussen 11 en 15u is het stadscentrum verkeersvrij.

 

Het is Paaszaterdag, een lentezonnetje, de lokale big band zorgt voor ambiance, kleine authentieke winkeltjes en super vriendelijke mensen. Het plaatje  klopt perfect ! 

 

Leeds Castle

4disa travel condetta Kent Leeds Castle

 

Aan de bouw van deze waterburcht nabij Maidstone werd reeds in 857 begonnen. Dit imposante gebouw herbergt een schat aan letterlijk eeuwenoude verhalen. Op vandaag is dit kasteel helemaal gerenoveerd, elektriciteit incluis, en volledig afgestemd op toerisme, feesten en business events. De tocht doorheen het kasteel leidt je door statige troonzalen en stoffige slaapkamers, om af te sluiten in de prachtige tuinen. Er is animatie voorzien voor de kinderen zodat een daguitstap naar een oud kasteel ook voor hen boeiend wordt. Het is een heel mooi domein, maar 27 pond (zo’n 33 euro) ingang per volwassene is niet echt wat je goedkoop kunt noemen. Als troost is jouw ticket een jaar lang geldig. Nou ja …

 

 

 

4disa travel condetta Kent CanterburyCanterbury

Een kleine, maar interessante stad, die met fierheid haar eeuwenoude geschiedenis koestert. Alles draait rond de enorme kathedraal die beslist een bezoekje waard is, zowel boven- als ondergronds. In de straatjes er rond zijn tal van winkels, restaurants en bars die het gezellig maken om hier wat rond te slenteren. Het kan hier behoorlijk druk zijn, want toeristen worden met bussen aangevoerd. Wij waren er echter met Pasen; de meeste winkels waren gesloten en het was dus iets rustiger. Toen de Paasviering in de kathedraal afgelopen was, konden we wel even de aartsbisschop van Canterbury (Anglicaanse Kerk) en vader van 6 kinderen, Justin Welby, begroeten en de typische kledij van zijn entourage bewonderen.

 

Bar Tip:
een leuke plek voor een hapje, drankje of wijndegustatie (bestel daarvoor de 'Wine Flight') 
is The Shakespeare Wine Bar op de Buttermarket.
4disa travel condetta Kent Canterbury4disa travel condetta Kent Canterbury4disa travel condetta Kent Canterbury

 

 

 

 

 

 

 

The White Cliffs of Dover

4Disa Travel Condetta Dover White Cliffs

Als je ze vanop het water ziet lijken ze al indrukwekkend, maar als je er bovenop staat, dan pas merk je hoe majestueus ze zijn.

Tijd voor een fijne wandeling op de krijtrotsen van Dover. Het is een mooie 50′-tocht van bij het visitor center tot bij de vuurtoren een stuk verderop. Het wandelpad kies je zelf : op veilige afstand van de rand van de kliffen, of heel dichtbij. Hou je kinderen hier bij de hand, want ons leek het voor hen soms wel echt gevaarlijk (ja, we zijn overbezorgd 😀 ). Ook niets voor mensen met hoogtevrees. Wij hebben van deze wandeling echt genoten. Uitwaaien met de zeebries in je gezicht onder een flauw lentezonnetje. Ook dàt is vakantie.

 

4Disa Travel Condetta Dover White Cliffs

 

 Marc & Isabelle

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou : 

Ierlandselectair 4disa travel ierland