Naar de Pantanal in Brazilië

4disa travel selectair pantanal brazilië
De Latijns-Amerika expert Chris Aelbrecht, productmanager bij touroperator Travel Sensations, heeft ondertussen meer dan 20 jaar reiservaring. Met veel plezier neemt hij het 4Disa Travel Team mee op een tocht naar één van zijn favoriete bestemmingen: Brazilië.

 

Net als de Amazone is de Pantanal enkel in superlatieven te beschrijven!

 

4 Disa Travel PantanalSamen met een lokale agent in Brazilië bezochten we uitgebreid één van de grootste wetlands ter wereld, de Pantanal. Dé plek in Zuid-Amerika voor een boeiende en verrassende fotosafari. 
Je vindt er immers een enorme concentratie aan fauna terug. Kaaimannen, capibara’s, apen, reuzeotters, wilde zwijnen, tapirs en miereneters laten zich makkelijk observeren en met wat geluk kun je zelfs een jaguar spotten. Het gebied telt zo’n 100.000 km² en het is de grootste ‘wetland’ (drassig gebied) ter wereld. Het is niet alleen een fauna paradijs, het heeft ook het dichtste flora ecosysteem en de rijkste collectie waterplanten ter wereld.

 

 

Door veel prospectiereizen te doen, wil ik nieuwe ideeën opdoen en originele belevingsreizen uitwerken voor natuurliefhebbers. Ik wil hen meenemen naar minder bekende plaatsen om heel speciale belevenissen te ervaren.

 

SLIDE-POUSADAkopieDe verschillende pousada’s (veeboerderijen) aan de rand van het moerasgebied bieden excursies te voet, te paard, per boot en terreinwagen aan. Afhankelijk van het waterpeil in de Pantanal, ligt de focus meer op het observeren van wild of van vogels (er zijn meer dan 650 vogelsoorten !).  In het hart van de Pantanal is er een prachtige ecolodge; een fantastische plaats voor een unieke natuurbeleving. Daarna vliegen we verder naar Cuiaba ten noorden van de Pantanal en logeren alweer in één van de beste lodges, Pousada Rio Mutum. Deze lodge ligt aan de gelijknamige rivier en vlakbij twee grote meren. 

 

De excursies worden begeleid door uitstekende gidsen die hun tijd nemen om de dieren te observeren en voldoende duiding te geven. We bezochten er enkele pousada’s en tijdens een bootexcursie bij valavond konden we van dicht bij een koppel tapirs zien. Een onverwachte ontmoeting !
 We verkennen nog de Transpantaneira, de verhoogde weg die door het noordelijke deel van de Pantanal loopt en een indrukwekkend beeld geeft van de uitgestrekte moerassen. Later gingen we nog wandelen in de Chapada dos Guimareas, een massief van tafelbergen.

 

 

Chris Aelbrecht Travel SensationsOver Chris Aelbrecht

Hij is dé specialist Latijns-Amerika en Ethiopië. Met 20+ jaar ervaring als reisbegeleider, travel designer en productmanager in Latijns-Amerika kent hij zijn lievelingscontinent door en door. Hij bezocht Mexico, Guatemala, Belize, Honduras, Panama, Colombia, Costa Rica; hij begeleidde meer dan 30 reizen naar Peru en talrijke circuits in Chili en Argentinië. Hij is de persoon bij uitstek om geslaagde belevingsreizen, volgens uw wensen en budget, uit te stippelen naar Latijns-Amerika en Ethiopië.

 
Tips van Chris:
  • Combineer het zuiden van de Pantanal met de streek rond het stadje Bonito, de ‘droomplek’ waar je volledig op kunt gaan in de prachtige natuur. Dit stadje is vooral bekend bij de Brazilianen en biedt tal van actieve excursies aan in de waterrijke omgeving. Een absolute aanrader zijn de snorkeltochten in de kristalheldere jungle rivieren!
  • Het zuidelijke deel van de Pantanal bezoek je best vanuit Campo Grande. Je vindt er naast de pousada’s enkele topadressen die zich letterlijk in het moerasgebied bevinden en fantastische mogelijkheden bieden om de streek te verkennen.
  • Een 15-daagse reissuggestie : ‘Brazilië anders bekeken’. Dan kun je zelf van deze schitterende natuurreis genieten en in groep of op eigen tempo dit prachtig land verkennen. Vol contrasten, spectaculaire watervallen, de vele vogels in de Pantanal en de paradijselijke stranden van Praia do Forte.

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op :


Ook interessant voor jou : 


 4Disa Travel Condetta travel Volga Dream  4Disa Travel Condetta travel Brazilie Travel Sensations
pousada do riu mutm2   pousada do riu mutm  
FOTO4Disa Travel Condetta travel Brazilie Travel Sensations 4Disa Travel Condetta travel Brazilie
4Disa Travel Condetta travel Brazilie Travel Sensations