Nantes

Selectair 4Disa Travel Nantes
Voor ons – reisprofessionals – is het noodzakelijk de nieuwste tendensen in de sector op de voet op te volgen en daarop te anticiperen. Daarom volgen we permanent bijscholingen en onderhouden we ons netwerk. De VVR (Vlaamse Vereniging voor Reisbureau’s) organiseert regelmatig een congres voor haar leden; daar zijn we graag bij. Naast de inhoudelijke aspecten van zo’n congres maken we ook kennis met een minder bekende bestemming. Dit jaar was dit het verrassende Nantes.
 
Nantes heeft 6 belangrijke troeven :

1. Nantes heeft de ideale ligging voor een citytrip : een uurtje vliegen vanuit Zaventem, een viertal uren met de TGV vanuit Lille, of – voor de liefhebbers – bereikbaar met de wagen.

2. Nantes heeft een verleden, en dat merk je. Hoewel het tijdens WOII zwaar gebombardeerd werd, vind je in het historische centrum de stille getuigen van een rijk verleden : de prachtig strakke kathedraal, het even prachtige ‘Kasteel van de Hertogen van Bretagne’ (foto hierboven) en het ‘Île de Feydeau’ (teruggewonnen wordt op de moerassige gebieden van de delta van de Loire – vandaar de niveauverschillen) waar welstellende handelaars  schitterende woningen bouwden in de 18e eeuw, en waar zich ook het geboortehuis bevindt van Jules Vernes.

 

3. Nantes heeft ook een toekomst. De ‘Tour de Bretagne’ is een  32 verdieping tellende wolkenkrabber die de skyline domineert. Helemaal bovenaan bevindt zich de bar ‘Le Nid’, van waar je een schitterend 360° panorama hebt op de stad en omgeving. Zéker bezoeken! De stad werkt duidelijk ook aan een leefbare omgeving, met ruime pleinen, veel groen, rustig autoverkeer en brede fietspaden, de herbestemming van industriële sites of van prachtige handelspanden (zoals de ‘Passage Pommeraye’).

 

4. Nantes ligt in het rustige Bretagne en nodigt uit … om tot rust te komen. De brede monding van de Loire, de nabijheid van de Atlantische oceaan en de Franse ‘joie de vivre’, alles straalt rust een quality time uit. Dit heb ik zelf kunnen ervaren tijdens een excursie naar het kuststadje Pornic, waar we een boottocht maakten op zee en overvloedig oesters hebben gedegusteerd. Niet àlle Fransen zijn blijkbaar nors, maar integendeel zeer gastvrij en gul! Daarnaast kun je nog kastelen en wijndomeinen bezoeken langs de Loire.

 

5. Nantes herbergt ‘Les Machines de l’île’,  een initiatief dat ergens tussen een kunstproject en een attractiepark ligt met mechanisch bewegende creaturen die werkelijk indrukwekkend zijn. Vooral de 12m hoge en  45 ton wegende olifant is een schitterend werkstuk. Wij hadden het geluk om in het bijzijn van deze knaap en op deze site een gala-avond mee te maken. Gewoon schitterend !

 

En tot slot nr. 6 : Nantes is gewoon erg gezellig. Het aantal gezellige kroegen en restaurants is niet te tellen. Van Nantes word je vrolijk!

Isabelle 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:

 

 


Ook interessant voor jou :