Naar Chalkidiki

4Disa travel selectair chalkidiki
 
Nog geen reisplannen voor de zomer? Redenen te over om deze zomer nog snel een weekje Griekse goddelijkheid mee te pakken. Naar Chalkidiki !

 

Griekenland Chalkidiki

Griekenland is één al romantiek. Het is het land van de godinnen, azuurblauwe zee, het zwoele klimaat en natuurlijk het lekkere eten. We genieten eerst van een kort verblijf in Thessaloniki : mooie pleintjes, markten, smalle steegjes, opgravingen uit de Romeinse tijd,  en een prachtig uitzicht over de stad en baai vanaf de stadswallen. Het is een gezellige, zuiderse stad overheerst door de 80.000 studenten met vele restaurants en café’s. Aan aanrader is een bezoek aan de Arabisch ogende markt Agora Modiano, bakken vol olijven en kruiden.  

 

“ Wij combineren graag een stedentrip met een strandvakantie ”

 

We rijden met de huurwagen richting Athos en de mooie stranden van Chalkidiki één van de mooiste streken in het district Macedonië in Noord-Griekenland. Dit unieke departement van Griekenland, bestaat uit drie langwerpige schiereilanden die zich in de blauwe Egeïsche zee uitstrekken. De drie schiereilanden zijn Kassandra, Sithonia en Agion Oros. De Tornivoukas Familie heeft er naam en faam gemaakt en dat ontdekken we tijdens ons verblijf in het Eagles Palace.

 

3.Restaurants

We werden als Griekse godinnen verwend in Eagles Palace

 

Sofia verwelkomt ons met de glimlach nadat we met een glaasje Robola genieten vanop het Eagles café omringd door palm- en olijfbomen en kleurige bloemen. Met uitzicht op het privéstrand met een kristalheldere zee.
Dit is vakantie !

 

 

Halkidiki_Caractere7

Mount Athos

De omgeving en de natuur is prachtig, met zicht op één van de mooiste stranden en een zeer heldere turquoise zee. De berg Athos ligt vlakbij, net als het authentieke stadje Ouranopolis.
Met de auto ontdekken we het wisselende landschap: dan groen en bergachtig met veel  naaldbomen en zeer mooi met uitgestrekte bossen in combinatie met de vele mooie strandjes. 

 

 

 

We proefden van de heerlijke  Griekse keuken met de gastronomische Kamares en onze voorkeur gaat naar restaurant Almyra, waar niet alleen visspecialiteiten ter plekke worden bereid, maar ook zerp-romige tzatziki en in knoflook en rozemarijn bereide balletjes van kalfsgehakt. Je kan niet om de zeilboten en jachten kijken. Heerlijk genoten we van een luxe boottocht en gingen de prachtige omringende eilanden verkennen waarvan de meeste  onbewoond. Een echte aanrader!

 

“ De Griekse schoonheid heeft ons werkelijk kunnen bekoren!”

 

Eagles Palace

Eagles Palace

Hotel Eagles Palace *****

Een absolute topper met de kwaliteitsstempel van het 4Disa Travel/Condetta Travel Team. Indrukwekkend en professioneel gerund strandresort, rustig en idyllisch gelegen.

 

 

 

 

 

Katrien

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op :

 

 


Ook interessant voor jou : 

Azoren4disa travel selectair azoren Sao Miguel