Los Angeles

 

De City of Los Angeles (“de Stad van de Engelen”), zoals de officiële naam luidt, is een wereldstad met 3,9 miljoen inwoners binnen de stadsgrenzen (de agglomeratie telt zo’n 18 miljoen mensen). Na New York is het de grootste stad van de Verenigde Staten en dus de grootste van de staat California. “Big” dus ! We waren benieuwd.

 

Travel USA Los AngelesEen ondergrondse metro is er niet. Gelukkig hadden we een huurwagen ter beschikking. Zo konden we ons gemakkelijk door de verschillende wijken verplaatsen en halt houden waar we wilden. Toch moesten we keuzes maken, want tijdens onze doorreis door West-Amerika hadden we slechts 2 dagen de tijd voor deze imposante stad.

Wij onthouden vooral ons bezoek aan Hollywood.  Het Hollywood Sign op Mount Lee is natuurlijk dé foto die je mee naar huis moet nemen, en hopen dat er niet te veel nevel over de berg hangt (zoals bij ons het geval was). Verder kun je er een wassenbeelden museum en het Hollywood Studio Museum bezoeken.

En natuurlijk mag je de “Walk of Fame” niet vergeten op de stoep van Hollywood Boulevard en Vine Street, waar je letterlijk op de sterren loopt.

Voor de liefhebbers is er het Hard Rock Café met een mega-gitaar (in Amerika is echt alles ‘big’) aan de voordeur.

 

 

Beverly_Hills11Na een leuke rit door Sunset Strip komen we wat verderop in Beverly Hills terecht, een volledig zelfstandige gemeente die volledig door de stad Los Angeles omsloten ligt. Uit bepaalde tv-series herkennen we de bekende prachtige lanen met palmbomen langszij. Paleisachtige villa’s van beroemde filmsterren (zegt men) staan goed verborgen tussen het groen. Het is een mondain stukje wereld waar je in belandt, waar wij met onze eenvoudige huurwagen opvallen tussen de sport- en andere luxewagens die hier rondrijden. Uit nieuwsgierigheid gaan we even window-shoppen in Rodeo Drive, waar je de duurste winkels van Los Angeles vindt. Inderdaad mooie vitrines …

 

Losangeles3

 

In de Hollywood Boulevard, waar je de beroemde “Walk of Fame” vindt, loop je allerlei klonen van beroemde sterren tegen het lijf. Het is een plezante sfeer, maar een beetje onwezenlijk.

 

Een bezoek aan het strand van Santa Monica Bay toont ons tenslotte een uitgestrekt zandstrand, met alle voorzieningen voor zonnekloppers en watersporten.

 

Ons bezoek was kort; er stond immers nog heel wat op het programma. Heeft Los Angeles ons bekoord ? Niet echt. Het mist een ziel. Maar er zijn zo van die dingen die je ‘once in a lifetime’ moet gezien hebben.

 

Marc & Isabelle
 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op :

 


Ook interessant voor jou :