Las Vegas

selectair 4disa travel las vegas
 
Middenin de Nevada woestijn duikt LAS VEGAS op. De stad bestaat nog maar een dikke 100 jaar, maar heeft ondertussen al wereldfaam gekregen door haar extravagante hotels en casino’s. Op zich is het een wonder : dergelijke neonstad laten ontstaan in de dorre woestijn. Het is bovendien de snelst groeiende agglomeratie van de VS. We waren benieuwd.

 

Het is een bevreemdende ervaring. Na anderhalve week rondgetrokken te hebben in imposante en rustgevende nationale parken, doemt uit het niets deze spectaculaire stad op. Alsof je in een andere wereld komt, waar de tijd wordt gemeten aan de hand van de omwentelingen van de rouletteschijf. Wij kwamen pas ‘s avonds laat aan en konden pas de volgende dag een eerste indruk opdoen van deze stad.

Wel, het is een kakofonie van gebouwen en culturen die allemaal één ding gemeen hebben : alles is nep. Een middeleeuwse burcht, Egyptische piramides, mini-New York en de Eifeltoren; langs de legendarisch Strip is alles mogelijk. Van enige ruimtelijke ordening is hier hoegenaamd geen sprake. Nochtans trekt deze stad jaarlijks miljoenen toeristen, de meesten jagend op de grote jackpot.  Voor ons oogt het nogal decadent.

 

Las Vegas is één groot pretpark voor volwassenen. En precies daarom moet je het gezien hebben.

 

 

Gelukkig zijn er de fantastische ‘once in a lifetime’ shows !

De succesverhalen van topartiesten zoals Frank Sinatra, Elvis, Celine Dion en Elton John zijn algemeen bekend. Maar ook een hele reeks van musicals en andere shows vonden hun weg naar de zalen van de diverse hotels, en bleven er jarenlang optreden. Wij kozen voor de voorstelling “Kà” van Cirque du Soleil in het MGM Grand Hotel. De zaal werd speciaal voor deze voorstelling verbouwd. Het werd dan ook een spectaculaire show in de beste omstandigheden.

 

 

Wij verbleven er 2 nachten en 1 dag. Het was voldoende. Dit is niet onze, noch de echte wereld.

 

Isabelle & Marc

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou :