Kortbij vakantie in Zeeland

4disa travel zeeland

 

 
Wat is er nu méér ontspannend dan een weekendje-er-tussen-uit ? Weg van al het professionele en huishoudelijke werk dat je thuis ziet liggen. Weg van drukte. En dicht bij je geliefde(n). Héérlijk vinden wij dat … En ook liefst niet te ver, om niet te veel tijd in de wagen en in het verkeer te moeten doorbrengen.

 

deltawerken1 (2)Deze keer hadden we gekozen voor Zeeland, de zuidwestelijke provincie van onze noorderburen, letterlijk badend in het zeewater. Overnachten deden we in Renesse op het eiland Schouwen-Duiveland (voor ons een tweetal uur rijden), ten noorden van het iets bekendere Walcheren. Het hotel “De Zeeuwse Stromen” viel wat tegen (vooral het avondmaal en de aanwezigheid van honden), maar het is een ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan de wereldberoemde deltawerken op het kunstmatige eiland Neeltje Jans, die de lager gelegen gebieden van Nederland tegen overstromingen moet beschermen. Een ingenieus en heroïsch voorbeeld van hoe de mens de zee weet te temmen. Echt een bezoek waard !

 

Fantastisch toch hoe die Nederlanders hun kustlijn weten te beschermen. Geen hoge appartementsgebouwen, geen druk toeterende auto’s, maar een “zee” van ruimte en licht. Prachtige duinenpartijen met daarin de wandelende stipjes, de ene keer goed ingeduffeld, de andere keer in strandkledij. En dan is er nog de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de waterlijn. Als je wil onthaasten is dit echt the place to be.

 

IMG_1398
 
 
Ondertussen weten we ook dat de keuken in Nederland niet moet onderdoen voor de Belgische. Zeker niet als er met verse producten uit de zee gewerkt wordt. Alleen is het iets goedkoper dan bij ons. Het plaatsje Renesse is best gezellig, met leuke winkeltjes overdag en een heuse uitgaansbuurt ‘s avonds. We hebben meteen ook een bezoekje gebracht aan Middelburg en aan de typische plaatsjes Zierikzee en Goes.

 
 
Hupsakee, de batterijen zijn weer opgeladen !

 

 

 

PS. Onze tip voor een pitstop in Middelburg :  de gezellige bruine tapasbar “Gaudi”, Plein 1940 nr. 3. 

Marc en Isabelle

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op :


Ook interessant voor jou :