Goed verzekerd is helemaal gewonnen.

 
Met een gerust gemoed op vakantie kunnen gaan, dat willen we toch allemaal, is het niet ? Maar jammer genoeg is dit niet iedereen gegund. Nog vóór je vertrokken bent kan een onverwachte gebeurtenis roet in het eten gooien en kan de reis niet doorgaan. Ook tijdens de reis is niemand vrij van onheil. “Het zou toch moeten lukken dat dit óns zou overkomen”, horen we onze klanten vaak zeggen. Wij vroegen raad aan Chantal VAN WULPEN, Sales Manager bij Touring met 10+ jaar ervaring in de sector van reisverzekeringen.

 

profiel nov 2015

Chantal Van Wulpen, Touring

• Waarom is een reisverzekering zo belangrijk ?
Iedereen kijkt uit naar zijn vakantie en plant die met de grootste zorg. Men droomt van een ideale reis en bant de gedachte dat er iets zou kunnen fout lopen. “Het zou toch moeten lukken …”. Maar zo neem je enorme risico’s. Je kan ziek worden, uitglijden aan het zwembad, met je huurwagen een ongeval hebben, met de fiets vallen, tijdens een bergwandeling je been breken, …. Neem het van mij aan : het gebeurt dagelijks. En niemand kan voorspellen wat er zich allemaal kan voordoen vóór je vertrek of tijdens je verblijf. Ta_visual1

• Rekenen op de tussenkomst van de mutualiteit is dus niet voldoende.
Uiteraard niet. De mutualiteit zal enkel tussenkomen voor dringende medische hulp voor de persoon in nood, en niet voor zijn medereizigers. Zij zal ook nooit tussenkomst of hulp verlenen als je vroegtijdig moet terugkeren, en zal zeker geen assistentie geven als je een probleem hebt met je bagage of bij motorpech. Bovendien zijn er eens buiten Europa forse beperkingen qua terugbetalingen. Wees ook voorzichtig met kredietkaarten waaraan tal van waarborgen gekoppeld zijn. Belangrijke aspecten worden vaak uitgesloten (bv. voorafbestaande ziekten). Een gouden raad: denk je één of andere dekking te hebben, check het met je reisagent.

Ta_visual2 (1)• Wat zijn de grootste misvattingen over reisverzekeringen ?
Dat ze duur zijn, dat ze nooit tussenkomen, dat het weggesmeten geld is en dat ze overbodig zijn. Ik kan je verzekeren dat duizenden reizigers die beroep op ons doen, ons dankbaar zijn voor de hulp en tussenkomst.

 • Kun je hiervan enkele voorbeelden geven ?
Ik zou er honderden kunnen geven. En het gaat meestal over “domme” ongelukken die echt iedereen kunnen overkomen. In Honolulu wordt iemand die in de branding staat neergesmakt door een grotere golf en houdt er een dubbele heupfractuur aan over. Kostprijs van ingrepen, hospitalisatie en repatriëring (en dit na tussenkomst van de mutualiteit) : € 49.640. Een 58 jarige dame valt in haar hotelkamer en moet een ingreep ondergaan na vaststelling van breuken. Kostprijs bijna € 31.000. Een kindje krijgt een oorontsteking 1 dag voor de retour naar huis (met vliegtuig). Dokterskosten, apotheekkosten én verplicht langer blijven = extra hotelnachten voor het gezin (tot het moment dat de oorontsteking genezen is en hij terug mag vliegen), in totaal € 960.

En … is een reisverzekering duur ?
Ik laat je zelf oordelen : 1 week binnen Europa of Middellands Zeegebied kost € 15 voor 1 week, dat is amper € 2 per dag. Vind je dat duur? Reis je regelmatig, dan kun je bijvoorbeeld een jaarpolis bijstand nemen, wereldwijd met onbeperkte dekking en zonder franchise : €104. Is dat duur ? Je kunt het ook zo bekijken : als je je spaarcentjes neertelt voor een reis en uiteindelijk moet annuleren, dan ben je – naast de frustratie dat je niet op reis kan – al die centjes kwijt. Dàt noem ik duur. En weet je trouwens dat je met een annuleringsverzekering ook kunt genieten van een ‘reiscompensatie’? D.w.z. als je op je vakantiebestemming bent en je moet voortijdig terugkeren, worden de verloren vakantiedagen ook gecompenseerd.

 

“ Als een reiziger naar Amerika trekt dan vindt hij het bijna logisch dat er een reisverzekering bij hoort. Deze reflex zou er eigenlijk altijd moeten zijn. 1 week binnen Europa of Middellands Zeegebied kost € 15 voor 1 week, dat is amper € 2 per dag. Vind je dat duur?”

 image007• Op welke manier houden verzekeringsmaatschappijen rekening met de behoefte van hun klanten ?

Het is evident dat de behoefte van de reiziger wijzigt. Hij exploreert de hele wereld en boekt verdere bestemmingen. Anderzijds reist hij ook frequenter : korte trips, citytrips, ski, zon, rondreizen, enz. De essentie van onze aanbod blijft vrij stabiel : het gaat altijd om annuleringsverzekeringen, personenbijstand, bagage en pechbijstand voor het voertuig. Maar de waarborgen van een polis evolueren mee met de behoefte, net zoals de formules. Bijvoorbeeld onze All-in Premium formule, een soort ‘all-in’ met annulering, reiscompensatie, bagage en vertraging. Bij deze formule kan er ook geannuleerd worden voor niet zo voor de hand liggende redenen (vb. een ver familielid die je bijzonder genegen is wordt gehospitaliseerd net voor je op reis vertrekt; je huisdier sterft; een niet gestabiliseerde ernstige ziekte).

• Wat is jouw rol hierin precies ?
De opdracht van ons team bestaat er in om onze diensten, producten en voorwaarden zo goed mogelijk uit te leggen aan onze partners, de reiskantoren die met Touring een samenwerkingsovereenkomst hebben. Zo zijn zij perfect opgeleid om aan hun klanten de juiste reisverzekering voor te stellen. We gebruiken hierbij altijd waargebeurde situaties, zodat de theorie plots zeer levendig wordt. Zo kunnen reisagenten alle mogelijke scenario’s met hun klanten bespreken.

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:

 

 

Het 4Disa Travel Team
2016

 


Ook interessant voor jou :