Fun in Phantasialand

4disa travel phantasialand

 

Een zeer welgekomen afwisseling op de Disney- en Plopsa-rage is PHANTASIALAND.

 

De sensationele Talocan

De sensationele Talocan

Gelegen in het Duitse Brühl, op amper 210 km van Brussel (tussen Keulen en Bonn) en op luttele kilometers van de afrit van de autostrade, is dit park zeer goed bereikbaar. Op een relatief kleine oppervlakte biedt dit park verschillende attracties en activiteiten voor elke leeftijd.

Wij waren er te gast in april 2015, samen met 2 puberende dochters. Voor de Vlamingen was het reeds Paasvakantie, maar nog niet voor de Duitsers. Het was bijgevolg vrij rustig in het park, zodat er nergens lange wachtrijen waren. Jong-volwassenen kunnen er hun hartje ophalen en de nodige adrenalinestoten opzoeken in de spectaculaire ‘action’-attracties,  zoals de hangende roller coaster Black Mamba, een 65m vrije val in de Mistery Castle en de unieke Talocan.

 

The Colorado Adventure

The Colorado Adventure

 
Maar ook voor de kleinsten is er een feeëriek en sprookjesachtig aanbod. Bovendien kan je samen met het hele gezin genieten van de talrijke shows, die meestal van werkelijk professionele kwaliteit zijn. Hier is van verveling geen sprake en vindt iedereen zijn gading. Zelfs als je even uit het tumult wil verdwijnen om even tot rust te komen, kan je rond de grote vijver een rustgevend plaatsje opzoeken.
 
 

foto7

Het Ling Bao hotel

Phantasialand telt ook twee leuke themahotels. Er is het Afrikaanse Matamba maar wij hadden gekozen voor het Aziatische Ling Bao. Een uiterst correct hotel, met ruime kamers, lekkere keuken en vriendelijke service. Het voordeel van beide hotels is dat ze beiden rechtstreeks toegang geven tot het attractiepark. Met kleine kinderen ben je dus gauw het poortje door en sta je in een oogwenk van je kamer in het park. Met grotere kinderen biedt dit het voordeel dat zij alvast zich kunnen gaan amuseren, terwijl de ouders nog even van hun koffie genieten in het hotel.

 

Misschien zat het mooie weer er ook voor iets tussen, maar wij vonden dit een zeer ontspannende uitstap !

 

Marc en Isabelle
2015

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust met ons contact :