Een Vlaamse verovert Costa Rica

De Vlaamse Hilde Cloet renoveerde het Hotel Tango Mar en maakte er een Costa Ricaanse parel van. “Twaalf jaar gesleuteld aan mijn droomhotel“. Bij het doorbladeren van de vakantie-brochures tref je wel eens de vermelding ‘Belgische eigenaar’ aan. Dit is het verhaal achter Hotel Tango Mar.

 

Tango Mar Hilde Cloet

Hilde Cloet

Hilde Cloet is een West-Vlaamse die jarenlang in de wereld der doe-het-zelvers heeft gewerkt. Eind jaren negentig bezocht ze Costa Rica met andere Belgische investeerders. Ze was meteen razend enthousiast over het hotel Tango Mar, dat te koop stond: ook haar man en kinderen zagen snel dat dit oord, pal aan de Stille Oceaan, meer dan zomaar een stukje paradijs op aarde was. Dochter en schoonzoon hebben het hotel 3 jaar uitgebaat en na enkele jaren heeft Hilde zelf de touwtjes in handen genomen.

Tango Mar

Aan het privé strand gelegen

Intussen woont ze bijna veertien jaar in Costa Rica (maar ze pendelt geregeld naar Loppem, waar haar man een goeddraaiende zaak runt). Hilde, zonder enige hotelervaring maar met pit zoals we haar kennen, heeft het roer in eigen handen genomen. Twaalf jaar heeft ze gesleuteld aan haar droomhotel. De renovatie is afgerond en het hotel neemt de plaats in die het verdient: de absolute top van de Costa Ricaanse hotellerie. Daarnaast is Hilde vooralgewoon Hilde gebleven: een West-Vlaamse goedlachse gastvrouw met hart en ziel bezig om van dit stukje paradijs nog iets mooiers te maken, zoals ze zelf zegt.

 

“Costa Ricanen behoren tot de gelukkigste mensen ter wereld. Pura vida is hun levensmotto, en dat voel ik: ik heb meer energie dan 20 jaar geleden!”

 

Tango Mar Hotel

Samen genieten

Deze mensen zijn op zich reeds een bezoekje waard. Maar er is uiteraard ook de natuur. Alleen al op ons domein vind je apen, exotische vogels en leguanen. Wil je Costa Rica eens op een andere manier verkennen? Dan raad ik een tocht met onze paarden aan langs het strand, of ga met vrienden en familie snorkelen in Tortuga-eiland of diereneiland Curu. Ik ben nog altijd even verliefd op de omgeving. In mijn weinig vrije tijd ga ik zwemmen, wandelen op het strand of op de golf. Heerlijk genieten!”

Het schiereiland Nicoya annex privé-reservaat, waarin het hoteldomein ligt (60 hectare groot, met een eigen golfbaan en paardenstallingen) geldt overigens als één van de regio’s wereldwijd waar mensen het langst leven.

 

“Shoppen doe ik nog steeds in België. Daar maak ik de tijd voor met mijn vriendinnen om kledij, schoenen (heb er heel veel), parfums en gelaatsverzorging aan te kopen. Dat maakt toch elke vrouw gelukkig?”

 

Tango Mar

Kamers met zeezicht

Over Hotel Tango Mar:
“Ik heb maar liefst twaalf jaar gesleuteld aan mijn droomhotel, maar mijn inspanningen leverden op. Uiteindelijk onderging het hotel een ware metamorfose. Het grote zwembad is gebouwd, de spa en receptie bevinden zich nu in een nieuw gebouw en alle kamers en villa’s zijn compleet gerenoveerd. Ook besliste ik om kamers voor invaliden aan te bieden. In totaal telt mijn hotel 43 kamers en 3 villa’s van 6 tot 10 personen, een meeting room en enkele golf- en tennisterreinen.”

 Komen er vaak West-Vlamingen op bezoek?
“Per jaar verblijven ongeveer 400–500 Belgen in Tango Mar. De Belgen appreciëren vooral de goede keuken (staan o.a. op het menu : mossels, chateaubriand, warme visschotels, croques, Brusselse wafels en Belgische pintjes).”

 

Tango-Mar-Hotel4

Prachtige suites

Hilde is gekend voor haar hartelijke en verwarmende gastvrijheid, ze maakt de tijd vrij voor een babbel en geeft je allerlei leuke tips voor een bijzondere reiservaring!  

Meer info: Om bij Tango Mar Beach te komen kunt u vanaf de luchthaven van San José een vliegtuig nemen die in 25 minuten naar de luchthaven Tambor vliegt. Daarvan is het dan nog 8 km naar het hotel. Het hotel heeft een privéstrand en een buitenzwembad. 

Met de boot is het 20 minuten varen naar het eiland Tortuga en de stad Montezuma ligt op 30 minuten rijden. Tango Mar Beach organiseert ook snorkel- en vistrips, fietstochten en paardrijden door de bergen.

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou :