Cultuurreizen met kinderen. Kan dat ?

4disa travel cultuurreizen kinderen imagine
Het lijkt onbegonnen werk : een culturele reis ondernemen met kinderen. Toch heeft één van onze partners een bijzonder aanbod uitgewerkt om samen met je kinderen culturele bestemmingen op een aangepaste en aangename manier te kunnen ontdekken. We hadden hierover een gesprek met Paul Ryckaseys van Imagine Travel, bezieler van Imagine4kids.

 

4Disatravel Condetta Imagine4kids

Paul Ryckaseys

Het idee om cultuurreizen met kinderen is er gekomen vanuit mijn eigen ervaringen. Toen ik terug thuis kwam van prospectiereizen, meestal samen met mijn kinderen, kreeg ik van vrienden en familie vaak de opmerking : “jij kunt zoiets doen omdat je zelf in het toerisme werkt, maar waar zouden wij zoiets kunnen vinden?“. En inderdaad, er is maar een héél beperkt aanbod van culturele rondreizen voor gezinnen met kinderen. Vandaar het idee om onder de aparte merknaam Imagine4kids programma’s aan te bieden die aan deze behoefte beantwoorden.

kleibewerking in Marokko 4 Disa -Condetta Travel Imagine4Kids

Kleibewerking in Marokko

De “kids-reizen” gaan uit van de cultuur van het land in al zijn aspecten. Dit wil zeggen geschiedenis, architectuur, religie, … zoals in de meeste “volwassen-reizen”, maar dit wordt aangevuld met andere culturele aspecten zoals natuur, transport en vooral lokale culturele activiteiten zoals olifanten verzorgen in India, vliegeren op de Chinese muur of thee plukken in Sri Lanka. Zo proberen wij enerzijds het land in al zijn aspecten te tonen en anderzijds door de grote variatie van activiteiten het steeds boeiend en uitdagend te houden voor de kids.

 

Wij willen dat mensen na hun reis spontaan zeggen “we hebben er samen een onvergetelijke ervaring op zitten”. Dàt is onze missie.

 

4 Disa -Condetta Travel Imagine4Kids  rafting in Thailand

Rafting in Thailand

Ik besef wel dat een reis met kinderen niet altijd evident is. Uiteraard moet je zelf kunnen genieten van de reis maar het moet boeiend genoeg gemaakt worden voor de kids. Een paar kilometer wandelen op de Chinese muur met kids kan saai klinken, maar niet als ze ondertussen kunnen vliegeren. Een lange verplaatsing kan saai zijn voor de kids, maar waarom niet met de nachttrein? Een rondrit in een grote stad is voor kinderen soms langdradig, maar niet als je dit b.v. met een riksja doet …!

Onze programma’s zijn ook altijd goed gevuld, met (bijna) elke dag bezoeken en activiteiten, maar toch niet van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Kinderen zullen zich zo niet zo gauw vervelen en hebben toch voldoende tijd voor het zwembad. Maar wij zorgen er voor dat alles op voorhand goed georganiseerd is zodat er geen misverstanden, ontgoochelingen of tijdverlies is ter plaatse. 

Wat de ideale leeftijd voor de kinderen is?

4 Disa -Condetta Travel Imagine4Kids  fietsen in China

Fietsen in China in de omgeving van Yangshuo ( jongere kinderen kunnen met de tandem mee !

De meeste programma’s kunnen al voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor tieners stoppen we er dan wel iets actiever in zoals een rafting of een korte trekking. Wij hebben een aantal basisprogramma’s op onze website, maar passen alles aan op maat – en leeftijd -van de klant. Zo zijn er enkele programma’s in Europa die toegankelijker voor gezinnen met jongere kinderen. In Andalusië is er b.v. een fietstocht van 15 à 20 km, op een veilig traject dat licht afloopt en waar klanten hun fiets op het lager gelegen einde kunnen achter laten. Zo kunnen ook relatief jonge kinderen een “grote” fietstocht maken.

Het bijzondere aan deze reizen is dat ze zijn uitgewerkt door mensen op basis van hun eigen ervaringen met kinderen. M.a.w. de mensen van Imagine hebben deze reizen zelf uitgetest met hun kinderen. Ik heb de meeste van de Imaigne4kids reizen in de afgelopen jaren zelf gemaakt met mijn kinderen (nu 11 en 13 jaar). Wij weten dus wat kan en niet kan, wat kinderen leuk vinden en niet, en wat een goede timing is.

 

Reizen met kinderen is een verrijking voor zowel de ouders als de kinderen. De kinderen leren heel veel bij, ontdekken op een aangename manier andere culturen, komen in contact met andere religies. Maar ook voor de ouders is dit echte quality time!

Door de activiteiten in het programma is er heel veel contact en interactie tussen ouders en kinderen. Wij laten de kinderen niet zomaar wat spelen in een kidsclub of in een waterpretpark. Wij gaan op zoek naar activiteiten waar zowel kinderen als ouders gezamenlijk aan mee doen en plezier beleven.

Meer informatie vind je op Imagine4kids en en alles is uiteraard te boeken bij Selectair 4Disa Travel, De Pinte.

 

Het 4Disa Travel Team

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:

 

 


Ook interessant voor jou : 


    
admin-ajax (1)
4 Disa Travel Condetta travel Imagine fietsen door de rijstvelden in vietnam 4 Disa Travel Condetta travel thee plukken in Sri lanka