Costa del Sol

Selectair 4Disa Travel Costa del Sol

 

Het was járen geleden dat ik er geweest was, maar onlangs ging ik dan toch op prospectie-bezoek naar de Costa del Sol. Als reisagent wil ik immers de vinger aan de pols houden en op de hoogte blijven van de troeven van een bestemming. Dus ging ik even een kijkje nemen.

Eerst even situeren : Costa del Sol (de “zonnekust”) ligt helemaal in het zuiden van Spanje. Het is een 300 km lange kuststrook aan Middellandse Zee en vormt meteen de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië”. In lang vervlogen tijden moet dit een idyllisch plekje op aarde geweest zijn, met typische vissersdorpjes en een fascinerende natuur. Vandaag is het herschapen tot één lang lint van appartementsblokken en is het een ongezien populaire vakantiebestemming.

 

Enig idee hoeveel hotelkamers er in deze regio te vinden zijn ? Ik zou het zelf niet weten, maar het moeten er vele duizenden zijn. Hoe vind je als gast hier in godsnaam je gading ? Ik ging het voor jou uitvissen.

Ik nam contact met verschillende hotels en plande mijn bezoeken zó in dat ik op korte tijd een pak informatie kon verzamelen. Elk hotel heeft zijn eigen stijl en mikt op een bepaald soort cliënteel. Het is dus het belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn. Hieronder vind je een greep van enkele hotels die ik bezocht in deze volgorde:

 

 

 

Marbella:
1. VILLA PADIERNA
2. PUENTE ROMANO 

Torremolinos:
3. SOL DON PABLO (+ Don Pedro & Don Marco) 
4. SOL PRINCIPE 
5. SOL HOUSE 
6. RIU NAUTILUS 

Benalmádena:
7. VINCCI SELECCIÓN ALEYSA – Benalmádena
8. PUERTO MARINA – Benalmádena

Loja – Granada
(en een stuk verder het binnenland in, omdat het zo’n prachtig domein is) :
9. LA BOBADILLA – Loja (Granada)

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:

 

 

Isabelle


Ook interessant voor jou : 

Porto