Brussels Airport na 22/03

4Disa Travel brussels airport
 
Wat is er veranderd ? Binnenkort stromen de reizigers in grote groepen naar de vertrekhal van de luchthaven in Zaventem. Sinds de heropbouw na de aanslagen van 22 maart vorig jaar zijn er een aantal zaken structureel veranderd. Hoe zorg je ervoor dat je zo vlot mogelijk op je bestemming geraakt? En waar vind je steeds de meest recente informatie? Wij vroegen het aan Brussels Airport zelf.
 
Waar parkeren ?

4Disa Travel brussels airportDe Kiss & Ride zone voor de vertrekhal blijft dicht. Kom je reizigers afzetten? Gebruik dan de gratis drop-off zone, of parkeer in parkings P1, P2 en P3 die zich tegenover de terminal bevinden.

Om iemand af te zetten kan je sinds 19 december 2016 terecht op de gratis drop-off. Op de toegangsweg (A201) volg je de signalisatie “Drop-Off”. Je kan hier stilstaan om iemand te laten uitstappen. Parkeren is niet toegestaan. Vanaf de drop-off is het 5 minuten wandelen tot aan het luchthavengebouw.

Wens je iemand te vergezellen tot aan de vertrekhal? Dan adviseren we je om een van de parkings te gebruiken. Voor 30 minuten parkeren in P1, P2 of P3 betaal je €2, voor 60 min parkeren €4.

Je kan ook iemand afzetten aan de drop-off zone op Brucargo. Vanaf hier brengt een shuttledienst (24/7) je naar het luchthavengebouw. Je neemt de afrit 12 Cargo op de E19 en volgt de signalisatie naar Brucargo en de drop-off zone.

 

En hoe zit het met de veiligheidsmaatregelen?

4Disa Travel brussels airportEr zijn inderdaad bijkomende veiligheidsmaatregelen ingevoerd. De veiligheidscontrolepost op het trottoir voor de vertrekhal is intussen vervangen door minder zichtbare veiligheidsmaatregelen.

Zo kun je aan een pre-veiligheidscontrole onderworpen worden wanneer je :
– de terminal binnengaat bij de aankomsthal,
– van het busstation komt (niveau 0),
– of in de stationshal als je aankomt met de trein.

 

 

 

Brussels Airport heeft voor passagiers een handige gids samengesteld. De gids brengt je in 4 eenvoudige stappen van je voordeur tot aan het vliegtuig. Eenvoudig HIER te downloaden. 

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou : 


 

4Disa Travel brussels airport