Antalya

Selectair 4Disa Travel Blog Antalya Turkije

 

Dit is het relaas van onze vakantie naar Lara – Antalya, maar eerst een woord van dank aan TUI. Onze vakantie begon immers met een valse noot door een staking bij Avia Partners. Na 5 uur wachten in de luchthaven van Zaventem (één en al chaos), zijn we uiteindelijk per bus naar Rotterdam gereden waar we 9u (!) later dan voorzien op het vliegtuig gestapt zijn richting Antalya. Als gevolg hiervan zijn we pas rond 21u plaatselijke tijd aangekomen in ons hotel i.p.v. rond de middag. Niettegenstaande de moeilijke start, zijn wij toch blij dat TUI al het mogelijke gedaan heeft, om ervoor te zorgen dat we toch op ons bestemming geraakt zijn … mét al onze bagage. Bedankt TUI ! 

 

 

Maar over nu naar ons verblijf zelf. We logeerden in hotel “Barut Lara”, dat een absolute aanrader is voor jong en oud. Het hotel is gelegen langs een grote boulevard waar alle grote hotels gelegen zijn en waar je tal van winkeltjes vindt met hoofdzakelijk namaak kledij en handtassen (typisch voor Turkije hé). Barut Lara biedt alles wat je kunt verwachten van een all-in hotel. Het is gelegen op een uitgestrekt domein, telt 4 grote openluchtzwembaden, 1 overdekt zwembad, tal van gezellige openluchtbars, een tennisterrein, een basketbalterrein, een grote en mooie kinderspeeltuin, enz. 

Ook is er direct toegang tot het groot privé strand waar het genieten is. Voor mensen die minder mobiel zijn, is er een shuttledienst met golfkarretjes die je van het hotel naar het strand brengen en terug. De accommodatie op het strand is top. Zéér comfortabele strandstoelen, een leuke beach bar, mooie strandpaviljoenen (betalend) en een mooi restaurant waar je zowel ’s middags als ’s avonds lekker kan eten. Het geheel zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer. Hier kom je echt tot rust. 

Wie graag wandelt, kan genieten van de mooi aangelegde tuin met zijn talrijke palmbomen, paadjes, bloemen en bankjes. Wat hygiëne en netheid betreft : zowel in het hotel, als op de kamer en in het volledige domein ligt er alles zéér proper bij. Op dit vlak alleen al verdient het hotel een grote pluim. Het hotel heeft (in het hoofdgebouw) 1 groot buffet restaurant en elke avond is er een ander thema. Keuze genoeg en …. lekker! Je kan zowel binnen zitten als buiten (mooi zicht op het zwembad) wat zeer aangenaam is als het mooi weer is. Daarnaast zijn er ook nog 7 à-la-carte restaurants. Het personeel is er oprecht vriendelijk en je komt niets tekort. ’s Avonds kan je genieten van een lekkere cocktail en live muziek in de lounge bar in het hoofdgebouw.

We vonden het hotel zo goed dat we van plan zijn om in de volgende herfstvakantie er opnieuw heen te gaan. 
 
Antalya

Het hotel Barut Lara is een goede uitvalsbasis om daguitstappen te doen en om Antalya te bezoeken. Met de taxi duurt de rit naar Antalya ca. 30‘ en kost 15 tot 20 € per rit. Je kan ook met het openbaar vervoer (bus) naar Antalya gaan, maar uit eigen ervaring raad ik dit af.

Antalya is het mekka voor shoppers. In de talrijke straatjes en steegjes kan je honderden winkeltjes vinden. Daarnaast zijn er iets buiten het oude stadsdeel nog een 5-tal grote moderne winkelcentra waar je uren kan doorbrengen. Aan winkels dus geen gebrek. Overal kan je met euro betalen. Wisselen van geld is dus eigenlijk niet nodig.

Ook de haven is een bezoekje waard. Van op het Yavuz Ozcan Park heb je een prachtig zicht op de haven. Via een lift (voor wie minder mobiel is), trappen of via één van de vele steegjes, kan je gemakkelijk te voet naar de haven wandelen. De haven zelf is niet zo groot maar ideaal om een aantal vakantiefoto’s te maken. Ook de steegjes rondom de haven zijn leuk om door te slenteren. Rechts van de haven, bovenop de rotsen, staat het mooie “Mermerli” restaurant vanwaar je een zeer mooi zicht hebt op de zee, de haven en de kustlijn. Een absolute aanrader. Zowel het eten als de drank is er goedkoop, lekker en het personeel is vriendelijk.

 

Onze conclusie : voor wie even tot rust wil komen en genieten van die dingen die belangrijk zijn in het leven, raden wij Barut Lara in Antalya zeker aan.

Tom, Annick en Nina.

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:

 

 


Ook interessant voor jou : 

PugliaSelectair 4Disa Travel Puglia