Alhambra – Granada

Selectair 4Disa Travel Andalusië Andalusië Granada Alhambra
 
Het is zonde naar Granada te reizen zonder het Alhambra te bezoeken. Ondenkbaar eigenlijk. Is deze Moorse vesting het mooiste op aard? Misschien niet, maar het is zonder twijfel een enorm waardevolle getuige van een rijk verleden. Dit is hoe wij het Alhambra beleefd hebben.

 

Eerst even praktisch, én belangrijk. Het Alhambra is een enorme toeristische trekpleister. Het aantal toeristen dat er dagelijks toegang toe krijgen is beperkt tot 6600. So what, hoor ik je denken. Wel ja, je moet je kaartjes làng op voorhand hier reserveren, anders kom je er niet in.   

Ten tweede, het wordt pas echt interessant als je kiest voor een rondleiding mét gids. De wandeling neemt zo’n 3 uur in beslag, maar ondertussen krijg je de verhalen te horen die je nergens kunt lezen en word je attent gemaakt op details die je anders niet waarneemt. 

 

 

De ontstaansgeschiedenis van het Alhambra gaat terug tot in de 11e eeuw. De oudste delen van dit indrukwekkende complex zijn bijgevolg niets anders dan ruïnes. Ook hier is een woordje uitleg van de gids dus ook wel nuttig. Daarnaast zijn er paleizen en patio’s die op vandaag nog steeds in al hun glorie schitteren. Het Alhambra (het “Rode Paleis”) ligt zowat 200m boven Granada. Hier werd het “Alcazaba” gebouwd, een oninneembare vesting met enorme walmuren en talrijke uitkijktorens. Binnen deze beschermde cocon bouwden de Moren hun schitterende paleizen. Door de eeuwen heen kende het Alhambra een turbulente geschiedenis, tot en met de 16e eeuw met Keizer Karel V.

 

De belangrijkste bezienswaardigheden in het Alhambra zijn :

  • Alcazaba, het oorspronkelijke fort
  • Generalife, het zomerverblijf met tuinen van de Nasridische sultans, daterend uit het begin van de 14e eeuw
  • Nasridische paleizen (Mexuar – Comarespaleis – Leeuwenpaleis)
  • Paleis Karel V (het christelijk paleis)

 

Isabelle

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:

 

 


Ook interessant voor jou : 

Porto