5 Cityt(r)ips van Katrien

4disa travel condetta citytrips londen
 
Geef toe, een citytrip is reuze gezellig, ontspannend en leerrijk tegelijkertijd. Je leert een andere stad kennen, je komt in een andere sfeer terecht, in een andere cultuur. En je hoeft er meestal maar enkele dagen verlof voor te nemen. Een citytrip is pure quality time ! Maar waar naar toe ? Welke zijn op dit moment de topbestemmingen voor een leuk verlengd weekend ?
4disa travel condetta Katrien
We vroegen het aan Katrien,
Travel designer  Selectair 4Disa Travel 

 

4Disa Travel Condetta LondenLondon

Ik blijf terugkeren naar deze stad omdat er zo veel te ontdekken valt! Je kan er in alle rust genieten van een ontbijt met een glaasje ochtendlijke bubbels in een hoge wolkenkrabber, met uitzicht over de stad. Eens terug beneden laat je best Oxford Street ver achter je om een wandeling te maken door rustige wijken, langs de Thames en vele kleine winkeltjes. Een bezoekje aan het Tate Modern Museum, een musical, een opera of gewoon gezellig gaan eten in een serre op het dak van een winkelcentrum. In deze stad vind je letterlijk alles! Eén tip : plannen en reserveren is echt wel aangewezen. Dit is echt een stad waar je alles vooraf best plant als je ook iets anders wil zien dan de toeristische trekpleisters.

4Disa Travel Condetta BudapestBudapest

Een prachtige stad, met vanuit Buda prachtige uitzichten over Pest. Je kan kuieren over de vele bruggen die elk hun eigen verhaal hebben. Of wat dacht je van een boottochtje op de Donau ? Daarna kun je je lekker opwarmen in één van de mooie typische thermen in een authentiek kader om dan af te sluiten met een heerlijk diner in de stad!

4Disa Travel Condetta ParijsParijs

Een klassieker onder de klassiekers, maar de stad blijft o zo fascinerend! Voor deze romantische citytrip kies je best een kleinschalig hotel op een rustige ligging. En laat je (ver)leiden door de verschillende typische wijken waar niet de toeristen komen, maar wel de echte Parisiens. Ik durf wedden dat er nog heel wat minder gekende delen van deze grote stad zijn die ook jou zullen bekoren.

4Disa Travel Condetta ValenciaValencia

Deze ontzettend aangename stad is nog steeds gespaard van het drukke massatoerisme. Hier is een fietstocht door de tuinen van de Turia – een prachtig park in de drooggelegde bedding van de Turia rivier – een aanrader. In de mooie historische binnenstad kun je heerlijk slenteren langs prachtige oude gebouwen. Aan de rand van de stad kun je dan weer de indrukwekkende hedendaagse architectuur bewonderen van de “Ciudad de las Artes y Ciencias”. Voor het diner kun je kiezen tussen verschillende heerlijke streekgerechten (waaronder paella en tapas), best in een niet-toeristisch restaurant, tussen de Spanjaarden zelf en dit in combinatie met een heerlijk wijntje. Op en top romantiek en gezelligheid! Lees hier meer.

4Disa Travel Condetta PortoPorto

Een heerlijk gezellige stad, niet te groot, ideaal om enkele dagen te genieten en mooie dingen te bezoeken. Ik herinner me een 100 jaar oude boekenwinkel met een prachtig houten interieur; zeker een bezoekje waard. Jammer genoeg spreek ik geen Portugees dus kon ik enkel kijken, niet kopen. Net aan de overkant van de Douro konden we vanuit de hotelkamer genieten van een prachtig uitzicht over de stad, uiteraard met een glaasje Porto naast ons. Dit is op en top romantiek!

 

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou : 

MilaanSelectair 4Disa Travel Milaan