10 TIPS om je woning te beveiligen tijdens jouw vakantie.

4disa travel woning beveiligen vakantie
 
Eindelijk, die lang verwachte reis. Je gedachten zijn heel waarschijnlijk al bij de zon, maar denk ook eens aan de manier waarop je je woning achterlaat. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, hou dan rekening met deze gouden tips.


 1) Zorg dat je alle ramen en deuren zorgvuldig sluit!
Ook die van het tuinhuisje, de bovenste ramen of het kleine raampje in het toilet. Geef een inbreker geen kans om binnen te komen via een opening die je zelf laat. Zelfs niet als je maar even weg bent. En laat zeker niet jouw sleutels langs de buitenkant op de deur zitten!

2) Zorg dat het huis een bewoonde indruk geeft.
Installeer bijvoorbeeld tijdsschakelaars die het licht op regelmatige tijdstippen aan en uit laten gaan.  

3) Spreek met uw buren af.
Zij kunnen de postbus leegmaken en de rolluiken op- en aflaten. Ook dit geeft een bewoonde indruk. Of vraag een vriend om te ‘housesitten’.

 4) Zorg dat er geen hulpmiddelen die kunnen gebruikt worden om in te breken, rondslingeren.
Berg ladders, schroevendraaiers, tangen, enz. goed op. Heb je stopcontacten buiten? Zet deze dan zonder stroom, indien dit mogelijk is.

 5) Zeg niet op Facebook dat je op vakantie bent.
Ook al ben je misschien een social media-addict. Niet enkel je vrienden lezen mee. Wacht dus even met die mooie vakantiefoto’s tot je terug thuis bent.

6) Bewaar waardevolle voorwerpen in een kluis.
Geraakt een inbreker toch binnen, maar vindt hij niks? Het is al één zorg minder als uw waardevolle voorwerpen zich in een kluis in een bank bevinden. Wist u dat als een inbreker denkt dat een inbraak langer dan 5 min. duurt, hij zelfs geen poging tot inbraak onderneemt? Het is dus zaak om meteen de indruk te geven dat het hem niet zal lukken.

7) Versterk ramen, deuren en poorten.
Heb je bvb. een schuifdeur die naar de tuin leidt? Voorzie een slot en/of een ijzeren stang die u in de goot legt, waardoor deze niet meer kan openschuiven.

8) Denk aan inbraakwerende ramen en deuren.

9) Voorzie eventueel een elektronisch alarmsysteem.
Dit heeft enkel nut als je ook alle andere zaken trouw opvolgt. Als u uw raam laat openstaan, zal een alarm een inbreker niet tegenhouden.

10) Laat je deskundig begeleiden.
Je kunt een beroep doen op de preventieadviseur van jouw gemeente of politiedienst. Hij of zij gaat met jou je hele huis rond en je ontvangt advies over mogelijke structurele antidiefstal maatregelen die je kunt treffen om uw huis inbraakwerend te maken. Je kunt ook aan de politie vragen om tijdens je vakantie een oogje in het zeil te houden. Vraag hiervoor een formulier aan in je politiekantoor of via “police on web”

 

Bron : onbekend


Ook interessant voor jou :