10 Cruise Trends

Of je nu uitkijkt naar een cruise met een groot schip of naar een meer intiemere of luxueuze reis op een zeilschip of een grote yacht, voor elk budget kan je een droomcruise vinden. Hier ontdek je dat een droomcruise ook voor jou werkelijkheid kan worden. 

 

1.  Cruisen met een speciaal karakter:  maak kennis met Yachting 
Eén van de trends voor cruisen in 2017 is yachting, want er zijn cruiseschepen en er zijn jachten. Een vakantie aan boord van een SeaDream yacht is een onvergetelijke ervaring. Je waant je de eigenaar van een exclusief yacht, maar dan zonder de beslommeringen ervan. Je reist op vakantie op een buitengewone manier zoals een zeilcruise met een majestueuze vijfmaster of met een exclusieve “yachting voyage”: een vakantie op een elegant jacht, waar luxe en verwennerij tot kunst verheven zijn.  De toprederij Sea Dream biedt met de SeaDream I  een megayacht plaats voor 112 passagiers en 95 bemanningsleden. Aan boord geniet je van een ultra all inclusive formule, waarbij zo goed als alles inbegrepen zit. Laat gerust je portefeuille thuis en geniet van topgastronomie in vol pension (alle maaltijden, inclusief gastronomische maaltijden), alle dranken (ook champagne en wijnen) à volonté. Inclusief zijn de fooien en havengelden. Het is geen bombastische luxe maar casual dining dat de trend zet in 2017.
 
 
 2.  5 extra rederijen krijgen toestemming om naar Cuba te varen
Door de enorme stijgende vraag kregen na veel onderhandelingen 5 Amerikaanse cruise-rederijen toestemming van de Cubaanse regering om in 2017 cruises aan te bieden naar Cuba. Het gaat om Norwegian Cruise Lines en haar twee dochtermaatschappijen in het luxesegment: Regent Seven Seas Cruises en Oceania. Daarnaast kregen ook Royal Caribbean en Azamara Club Cruises toestemming om met hun gasten naar Cuba te varen. Oceania Cruises heeft geschiedenis geschreven door op 9 maart 2017 als eerste Noord-Amerikaanse rederij aan te meren met cruiseschip Marina aan te meren in Havana. Nieuwe bestemmingen op Cuba zijn Cienfueogos en Santiago de Cuba, in aanvulling op bezoeken aan de hoofdstad Havana.
 
 
3. Een nieuw cruisetijdperk met de Celebrity Edge: nieuw design

De cruiseschepen worden in een nieuw jasje gestoken met een verfijnde design en dit als standaard norm voor alle cruiseschepen die vanaf nu gebouwd gaan worden. Aan de top van de vernieuwing staat Celebrity Cruises met de  Celebrity Edge.  Wat is nieuw?  Meer luxe en comfort met grotere hutten, een Magic Carpet platform en ongeëvenaarde grote  suites bieden jou de ultieme cruiseervaring. Hypermodern, elegant en revolutio-nair vernieuwend door het wegvallen van grenzen tussen hut en balkon zoals op de foto hierboven te zien: de nieuwe Edge hutten genoemd ‘Infinite Veranda’. Door de ultramoderne ontwerpen door bekende architecten kent de hut geen drempels, van het moment van binnenkomen tot aan de rand van het water. Eén druk op de knop stelt de gasten in staat te kiezen voor een seperaat balkon of een ruimte waarin de veranda onderdeel is van de accommodatie. Het nieuwe design voegt 23% meer oppervlakte toe en de badkamers zijn 10% groter dan op de Celebrity Solstice klasse, die toch al bekend stond om haar ruime badkamer oppervlakte. 

 

4. Mini-cruises: er even tussenuit op een korte cruise

Een minicruise is perfect indien je nog nooit een cruise gemaakt hebt of indien je op zoek bent naar een korte vakantie. Een minicruise duurt 3 tot 6 dagen en is dé trend voor 2017. De bestemmingen zijn gemakkelijk bereikbaar, korte vluchten en de transfers zijn inclusief. We spotten een prachtige vierdaagse cruise met de Silver Spirit, de ideale combinatie van luxe exclusiviteit en een ruim aanbod aan voorzieningen aan boord. Er zijn zes restaurants aan boord, waarvan twee specialiteitenrestaurants (tegen bijbetaling) voor onder andere de lekkerste sushi en andere Aziatische gerechten. De samenwerking met Relais & Châteaux garandeert u niets minder dan topkwaliteit. Ideaal is de Middellandse zee, Monte Carlo (Nice) – Livorno (Florence/Pisa) – Olbia (Sardinie) – Civitavecchia. Voor wie de eerste stap in de cruisewereld zet, is dit de ideale vakantieformule. 

 

5. Bon vivant met méér culinaire cruises

Culinaire cruises zijn hot!  Als we reizigers vragen wat een cruise zo bijzonder maakt, krijgen we elke keer het antwoord: de geweldige gastronomie, samen met de zorgvuldig gekozen bestemmingen. Top dineren, maar in een ongedwongen stijl, events en entertainment in een smart casual kader, ruimte, rust en sereniteit in plaats van bombastische luxe. Eén van de trendsetters is ongetwijfeld het cruiseschip Harmony of the Seas van Royal Caribbean met Jamie’s Italian. Dit restaurant is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Royal Caribbean en niemand minder dan Jamie Oliver!  De bon vivant is een beetje in ons allemaal, toch?  (foto:  www.royalcaribbean.com)

 

6. All inclusive expedities naar uitzonderlijk mooie bestemmingen

Naarmate we meer klimaatsverandering ondervinden door de opwarming van de aarde worden bestemmingen als Antartica en Ushuaia veel belangrijker en de vraag neemt snel toe. Het aantal bezoekers wordt streng opgevolgd en de vraag stijgt met de jaren. We willen nog  de uitgestrekte poolvlaktes, ijsbergen en gletsjers bewonderen voor het te laat is. De expeditieschepen van Silversea, Seabourn en Ponant zijn de toppers op deze prachtige natuurbestemming. (foto: Silversea.com)

 

 7.  Begeleid cruisen en riviercruisen

Begeleide groepsreizen en riviercruises kennen een enorm succes. Je geniet van individuele vrijheid van reizen én met een deskundige begeleiding van start tot aankomst.  Bovendien zitten de vluchten naar de vertrekhaven inbegrepen, evenals de transfers. Je reist in alle vrijheid, zonder verplichtingen maar er staat steeds een reisbegeleider waar je een beroep kunt op doen ter beschikking.  We spotten een mooie riviercruise langs de Donau met hoogtepunten cultuur, bruisende steden en historische charme.  i.s.m. krant van West-Vlaanderen bezoek je onder meer Wenen, Bratislava en Boedapest. We vertrekken op 22 oktober 2017. Ga je mee? Bekijk jouw vaarschema hier :  RIVIERCRUISE DONAU.

 

8. In de lift: Premium All inclusive zelfs de fooien, geen extra uitgaven 

In deze formule zijn de dranken en fooien standaard zijn inbegrepen. Je portefeuille laat je dus gewoon thuis en geniet aan boord van je cocktails, pintjes, een glas wijn, frisdranken, sappen, speciale koffies en zoveel meer.  Dit zowel in de bars als bij de maaltijden. Ideaal voor families met kinderen en een goede keuze voor een eerste cruise op een fun schip met een ruim aanbod aan sportieve en actieve uitrusting in freestyle formules zoals de Norwegian Cruise Line all-inclusive. Ontdek het nieuwste ‘Premium All Inclusive-concept’ ! 

Goed dat ze nu ook de all inclusive formule aanbieden. De rekening van de dranken (frisdrankjes, apero, wijn aan tafel) kan achteraf soms hoog oplopen.  Onze cruise samen met de kids was echt een super ervaring. Mooi schip, goede shows s’avonds, lekker eten, ….kortom zorgeloos genieten. 
Katrien 

9. Natuurbestemmingen belangrijker dan schip

Als we de ingrediënten voor een geslaagde cruise bekijken dan is voor sommige reizigers de bestemming vaak belangrijker dan het schip. Natuurbestemmingen met unieke ervaringen die niet te ver zijn, zoals een cruise naar Noorwegen, Kroatië en Middellandse Zee, kennen een groot succes.  Pas in tweede instantie is de grootte van het schip, het comfort en het gastronomisch niveau belangrijk. Laat je steeds goed informeren door een cruise expert voor uw droomcruise volgens uw wensen en budget. 

 

 10. Reistrends van de next generation: eco vriendelijke bestemmingen 

Rederijen doen er alles aan om reizigers  een zo onbezorgde en indrukwekkende vakantie aan te bieden.  De huidige trend gaat zelfs een stap verder  om de nieuwe generatie van jonge reizigers aan te trekken. Hoe gedragen de nieuwe generatie ‘Millennials’ als ze op reis gaan ?  Dat doen ze sociaal bewust en milieubewust.  Jonge reizigers hechten waarde aan groene hotels en ondersteunen het duurzaam reizen door te kiezen voor eco-vriendelijke cruises. Norwegian Cruise Line investeert 50 miljoen dollar in de aanleg van een nieuw paradijs voor haar passagiers, genaamd Harvest Caye. Deze eco-vriendelijke bestemming, gelegen op twee eilanden, is ontworpen om de natuurlijke schoonheid en de lokale cultuur van dit tropische paradijs te behouden.  

 

Ben je ook cruiseliefhebber en heb je na het lezen van dit artikel nog cruisetips? Laat het ons weten en deel jouw ervaring met andere reizigers. 

Patricia 


Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:


Ook interessant voor jou :