Malta, ideale break

by 4Disa Travel
 
De “ideale break” is inderdaad de juiste omschrijving. Na een vlucht van 3 uur ben je ter plekke. Het eiland heeft redelijk wat te bieden qua cultuur en na de grauwe winter, was het lenteweertje (in februari) zeer welkom. Wij verbleven er 4 dagen. Het had gekund in 3, maar dan zouden de dagen eerder vol gezeten hebben. 

 

Malta is eigenlijk dicht bebouwd. Een ‘groene’ bestemming lijkt het ons niet, maar qua cultuur is er het één en het ander de moeite waard.  We waren blij dat we in februari het eiland bezochten en niet in de drukke zomermaanden. we logeerden in in Valletta, in een prima hotel dat 200 meter van de busterminal verwijderd was. Al onze bezoeken hebben we dan ook met het openbaar vervoer gedaan (behalve het bezoek aan Gozo). Dat ging heel vlot. 

 

Malta heeft een rijk verleden; de vele tempels en musea getuigen daarvan.

De eerste dag bezochten wij Vittoriosa (of: Birgu), die samen met Cospicua en Senglea de “Three Cities” vormt: drie versterkte steden, ommuurd door dikke verdedigingswallen.  Daarna ging het naar de Tarxien Tempels (aan te raden !) – een tempelcomplex dat dateert van 2500 tot 3600 jaar voor Christus – en het Hypogeum, een ondergrondse tempel en begraafplaats. Dit laatste was zeer indrukwekkend. Er mogen maximum 10 personen binnen per uur. Vooraf reserveren is echt noodzakelijk. Gelukkig hadden we dat ook ruim vooraf gedaan. 

 

De tweede dag stond Valletta op het menu. De kathedraal is indrukwekkend. Het paleis van de grootmeester was helaas gesloten voor renovatie. Daarom hebben we het archeologisch museum gedaan. Dat was een beetje ouderwets opgevat. De stad zelf is heel aangenaam om in rond te wandelen.

 

Verder zouden we ook Mdina zeker willen aanraden, omwille van de St. Paul’s Cathedral en de mooie huizen uit de barok periode. Alles is er zeer goed verzorgd. 

 

De uitstap naar Gozo, per boot, was voor ons een beetje een tegenvaller, maar misschien zijn we meer cultuur- dan natuurmensen.

 

Wij bezochten Malta de laatste week van februari. Een aangename 18 graden, blauwe hemel en een stralende zon, bezorgden ons een echt lentegevoel.

Er waaide een stevige wind. Maar met een lichte jas en lichte trui, kon je gemakkelijk op een terrasje iets drinken en lunchen. Het eten vonden we heel smakelijk en niet duur.

Alweer een tevreden klant 🙂.

 

Wil je hier meer over weten ? Neem dan gerust contact met ons op:

 

 


Ook interessant voor jou : 

PugliaSelectair 4Disa Travel Puglia

 

Laat je inspireren!

Leave a Comment

acht − vier =